Bensinpriset slår nytt rekord – igen

Foto: Wavebreakmedia / Mostphotos.

Samtidigt tros priset stiga ytterligare framöver.

Du och 25 andra har reagerat på denna nyheten

delningar

Diskussionerna kring drivmedelspriserna har varit heta den senaste tiden.

Facebookgruppen Bensinupproret 2.0 som vill sänka bensinpriset till 12 kronor per liter har vuxit till att innefatta över en halv miljon svenskar på kort tid. Samtidigt har en motgrupp växt fram, Bensinupproret 3.0, som istället vill höja priserna.

Under torsdagen stod det klart att både bensinpriset och dieselpriset fick en ny höjning med tio öre per liter, vilket Dina Pengar först rapporterade.

Det innebär att det rekommenderade priset för 95-oktanig bensin nu ligger på rekordhöga 16,99 kronor/liter på bemannade stationer medan dieseln steg till 16,79 kronor/liter.

Som 24Sverige nyligen rapporterade, kommer bensinskatten att sänkas med 16 öre den 1 juli i år. Anledningen är att M/KDs budgetförslag träder i kraft vilket innebär att man endast räknar skatten utifrån KPI, i stället för KPI plus två procentenheter.

Samtidigt tros bensinpriset stiga över 17 kronor inom kort och enligt Dina Pengar är det sannolikt att priset har stigit till 18 kronor innan sommaren är slut, på grund av säsongseffekterna samt den fortsatt svaga kronan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar