Laddar

Berga plockar in gambisk spelare: ”Spelat i Chelseas akademi”

21-åringen gör sitt första test med klubben på torsdagskvällen.

delningar

IFK Berga inleder division 2-säsongen mot Hässleholms IF på lördag. En premiär där man får klara sig utan Marcus Mårtensson. Mittfältaren har brutit stortån och missar 6–8 veckor i inledningen av säsongen.

– Det var ett motlägg på träningen i måndags. Väldigt olyckligt, säger tränare Ola Petersson, som däremot ger lugnande besked gällande Måns Olström.

– Hans knäskada visade sig inte vara något korsband eller menisk. Det är ”bara” en blödning och han har börjat träna lite lätt med oss igen.

Peter Westberg och Niklas Rydasp är två spelare som dragits med skadebekymmer under försäsongen. Till helgens premiär kan de båda dock vara tillbaka i matchtruppen.

Dessutom plockar Berga in en provspelande norsk-gambiansk spelare. Momodou Cham, 21, som inledde förra säsongen i Oskarshamns AIK, gör sin första träning med Berga på torsdagskvällen.

– Han är fostrad och har spelat i Chelseas akademi och är en central spelare i nummer tio-rollen. Ska bli väldigt intressant att se honom i träning, säger Ola Petersson.

Känslan inför premiären? – Den är god. Vi är nöjda med truppen vi har och det ska bli kul när det börjar gälla någonting när man spelar match. Vi har ett väldigt ungt och utvecklingsbart lag, där de allra flesta har skolats i elitmiljöer. Målet är att vara med i toppen och fightas om att gå upp i ettan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.