Bergas kvaldröm släcktes: "Stolt över det vi har åstadkommit"

Lukas Quist och Andree Larsson deppar efter matchen. - Foto: Carl Winsth

1-1 hemma mot FC Trollhättan räckte inte för att ta sig vidare till nästa kvalrunda.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

IFK Berga hade en tuff uppgift på förhand när laget gick in i den andra omgångens kvalspel. Man förlorade borta mot IS Halmia med 4-1 förra helgen och var därmed tvungna att slå FC Trollhättan med fyra mål för att ta sig vidare till nästa kvalrunda. Och när domaren blåste av matchen efter 94 spelade minuter stod det 1-1 på resultattavlan vilket innebär att säsongen är slut för Berga.

Men laget började starkt. Efter 30 spelade minuter lyckades Robin Clason göra 1-0 till IFK Berga och hemmalaget kände vittring.

– När vi gick in i paus så kände vi att vi hade dem. Vi gjorde en jättebra första halvlek, säger lagkaptenen Andree Camillo Larsson.

Men när den andra halvleken bara var åtta minuter gammal kvitterade FC Trollhättan till 1-1 och uppförsbacken som var brant innan, blev ännu brantare.

– Jag ska inte säga att matchen dör där. Vi har hela tiden trott på det, men i och med målet så blir det ju lite svårare förutsättningar. En match är 90 minuter och större underverk har skett i världen.

Finns det någonting positivt att ta med sig just nu?

– Absolut. Vi har växt som grupp och föreningen har gjort ett jättejobb för oss. Hela organisationen och vi som trupp är fantastisk från topp till tå och har alltid stått bakom varandra i beslut vi tar och situationer vi hamnar i.

Ni har varit uträknade av många flera gånger i år, men ändå lyckats, hur stolt är du över det ni har åstadkommit i år?

– Det är klart man är stolt över det vi har åstadkommit som grupp. Vi har växt som människor och vi har gjort ett jättejobb under träningarna. Vi har umgåtts utanför fotbollen och vi har hela tiden trott på det innanför våra fyra väggar. Tommy, Irma, Larsson och Trasan har gjort ett jättejobb med gruppen och jag hoppa vi kan ta med det in till nästa säsong med.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar