Laddar

Bernhardsson: ”Säsongens viktigaste match”

Nyckelmatch väntar för FBC-damerna när tabelltrean gästar Kalmar.

delningar

Vinsten mot tidigare obesegrade serieledarna Göteborg gav mersmak. Nu vill FBC Kalmarsund fortsätta bygga en segersvit när tabelltrean Åstorp/Kvidinge gästar Kalmar sportcenter.

– Det var mycket som fungerade bra mot Göteborg, men det kändes ändå som att vi hade en växel till att lägga i, säger FBC-coachen Rasmus Bernhardsson.

Känslan är att lite bättre motstånd passar er? – Jo, men så kan det vara. Vi får lite annan draghjälp att sätta tempot i matcherna och behöver inte vara det bollförande laget hela tiden. Defensivt är vi bra, det vet vi ju om.

Lördagens motståndare skuggar i tabellen, endast en poäng bakom FBC.

– En nyckelmatch för oss. Vi har under hela veckan präntat in att det här förmodligen är den viktigaste matchen den här säsongen. Vi står inför ett vägskäl där vi antingen tar upp kampen med Göteborg eller måste kämpa med näbbar och klor för att nå andraplatsen.

Har ni koll på motståndet? – Lite koll har man väl, men det är alltid svårt att analysera på förhand. Det är ett målglatt lag och det kan passa oss bra. Vi är starka bakåt och utnyttjar vi våra chanser offensivt har vi goda chanser. Nyckeln är att sätta försvarsspelet.

Stina Lindqvist har varit sjuk i veckan men har lämnat klartecken för spel. Wilda Svanberg spelar med JAS-laget i helgen och Ida Ambjørseie spelar med divison 1-laget, vilket i sin tur gör att Jill Karlström tar plats på bänken som back-up till Sanna Mangs.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.