BESKEDET: Klubbchefen säger upp sig från Kalmar HC

Efter fyra år i klubben kliver han åt sidan.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under torsdagen nådde det 24Kalmar att Kalmar HC:s klubbchef Tobias Johansson väljer att kliva av sin roll som klubbchef. Detta efter att ha varit verksam under fyra år i den snabbt växande klubben.

– Det är som jag har beskrivit för styrelsen och de som jobbat tätt med mig. Redan 2015 när jag valdes in i styrelsen bestämde jag mig för att inte göra något halvdant. Jag ville gå in med full kraft, påverka och göra skillnad för hockeyn i Kalmar och framförallt Kalmar HC, förklarar Tobias Johansson.

Klubbchefen kliver av med omedelbar verkan.

– Jag gick verkligen all-in och det har inte avtagit någonstans. Snarare har det blivit mer. Jag fick göra ett vägval och valde att prioritera mig själv. Bland annat för att min egen dotter fått stå åt sidan. Detta har tagit mycket tid av mitt eget liv. Jag har sett många människor gå in i väggen och gå in i depressioner. Min egen hälsa måste gå först.

Tobias Johansson meddelade hans val till styrelsen under måndagen. Deras arbete med en lösning är redan igång.

– Som jag har förstått har de redan en dialog så de är nog igång i allra högsta grad. ¨

Hur tycker du att klubben mår?

– Under de här fyra åren har det varit en fantastisk utveckling, det kan man inte sticka under stolen med. Sedan har det blivit lite klassisk växtverk. Vi är tunna organisatoriskt. Klubben måste växla upp och avlasta för att ge ledningen en drägligare vardag och på sikt ge en större organisation. Klubben mår bra, men lider som sagt av växtverk.

Om organisationen varit större så kanske du hade varit kvar?

– Då hade jag garanterat varit kvar. Jag kliver av på grund av ett skäl. Jag upplever att vi inte har kunnat växla upp i den takt vi behöver. Det är ingen liten förening längre och det behövs en förändring för att detta inte ska ske igen.

Är detta ett beslut som vuxit fram?

– Det har vuxit fram, framförallt under hela våren som på många sätt har varit tuff. Nej jag satte mig ner och reflekterade lite över mitt liv så fick jag en lite väckarklocka. Jag gör varken Kalmar HC eller mig själv en tjänst genom att fortsätta med det här. Men jag är väldigt stolt, tillsammans med de som varit runt mig, över vad vi åstadkommit. Det ska knappt gå med den lilla organisationen vi har. Det finns mycket som inte syns utåt som vi har gjort. Jag kliver av med flaggan i topp.

Johansson har dock meddelat styrelsen att han kan tänka sig att ro en uppgift i hamn.

– Jag kan tänka mig vara verksam kring arenabygget. Det är en annan typ av uppdrag som inte är direkt kopplat till klubben och även tidsbegränsat. Jag kommer nog fortsätta vara Kalmar HC:s största fan och se alla hemmamatcherna och merparten av bortamatcherna. Men det ska bli skönt att få göra det med lite andra ögon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.