Laddar

Betygen: Betydligt bättre insatser av KFF-spelarna trots förlust

Trots förlust i dagens match vara det flera spelare som höjde sig markant i jämförelse med matchen mot Djurgården.

delningar

Lucas Hägg Johansson 5

Sattes inte på för mycket prov i första halvlek. Gör en stabil match om man ser över 90 minuter. Extra plus för snacket med försvaret som fungerat mycket bra. Var chanslös på Henok Goitoms skott vid målet.

Emin Nouri 5

Framförallt offensivt bröt han fram ett antal gånger på sin högerkant. Stängde även Saletros bra under första halvlek. Blir överspelad ett par gånger som leder till farliga lägen.

Marko Biskupovic 4

Han bildar ett stabilt mittbackspar med Viktor Elm och släpper inte till mycket. Har flera fina uppspel och styr spelet bra. Tappar när han försöker ställa offside vid AIK:s mål.

Viktor Elm 4

Gör en stabil insats där han styr laget med järnhand. Gör sig mycket bättre som mittback i nuläget. Går bort sig mot anfallarna likt Biskupovis ett par gånger men överlag en bra insats.

Markus Thorbjörnsson 4

Gör en stabil insats på vänsterkanten. Däremot är det inte mycket mer än så. Skapar lite framåt från sin kant och håller en ganska låg profil sett över hela matchen. Drabbades av kramp

Filip Sachpekidis 5

Har flera fina aktioner där han tar sig loss och fördelar bollar. Fin rörlighet över hela banan där han gör sig spelbar i många situationer. Borde haft en assist till Mahmoud Eid som brände ett drömläge,

Herman Hallberg 5

Gör sig mycket bättre som innermittfältare än som ytter. Jobbar hårt och slår ett antal fina öppnande bollar. Fungerar bra som tvåvägsmittfältare där han går i djupet i mellanåt.

Melker Hallberg 6 

Styr spelet bra och vinner mycket boll på mitten. Stänger ytor bra så AIK inte kan komma förbi och in i fickan mellan backlinje-mittfält. Har hittat rätt i sin defensiva roll som bollvinnare.

Romario 4

Får inte så mycket uträttat idag. Går ner och försöker fördela boll men det händer inte så mycket. Har några fina dribblingsräder där han tar sig igenom – dock lyckas han inte få till avsluten.

Mahmoud Eid 3

Sprang och kämpade. Kom inte loss mot Sundgren som var tuff. Borde ha gjort två mål efter två jättelägen. Blir lite statisk på kanten då han inte riktigt har snabbheten.

Papa Diouf 3

Gör en svag insats idag. Hamnar fel i flera situationer och vinner inga bollar i luften. Samspelet med Romario är fortsätt ringrostiga. Kan vara Dioufs sista match från start på ett tag.

Adrian Edqvist 4

Kom in och hotade AIK:försvaret ett par gånger – men kom ingen vart.

Anton Maikkula 3

Kom in och var rätt osynlig. Hann inte uträtta så mycket på den korta tiden han spelade.

Isak Magnusson

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Betygsskala: 1 – Usel 2 – Dålig 3 – Icke godkänd 4 – Godkänd 5 – Bra 6 – Mycket bra 7 – Lysande 8 – Världsklass

Relaterade artiklar