BETYGEN: Det blev inte två raka segrar – KFF föll i Göteborg

Foto: Michael Erichsen - Foto: Bildbyrån

Ahmed Yasins mål i den 67:e minuten blev matchens enda.

delningar

Kalmar FF som vann senast hemma mot Helsingborgs IF föll borta mot BK Häcken efter att Ahmed Yasin tryckt in 1-0 i den 67:e matchminuten vilket blev matchens enda mål. Kalmar FF hade två stolpträffar, men marginalerna var inte på deras sida.

Så här bra var KFF-spelarna i matchen:

Lucas Hägg-Johansson: 5

Gjorde en riktigt vass räddning på Häckens frispark i den första halvleken där han verkligen fick sträcka ut sig. Kom på mellanhand några gånger i den första halvleken, men det var aldrig några problem. Svårt att göra så mycket annorlunda på Häckens 1-0-mål.

-----

Piotr Johansson: 5

Sprang, sprang och sprang. Var noggrann och bra i det defensiva arbetet. Slarvade lite i det offensiva spelet. Kändes som att han hade det svårt att anpassa sig till konstgräset i den första halvleken. Tog sig något i den andra. Kändes som att Magnusson och Johansson inte var i samklang vid Häckens 1-0-mål.

Viktor Elm: 6

Sattes på hårt prov mot Jeremejeff. Vann dock flest dueller och var viktig när KFF var djupt tillbakapressade. Styrde sina mannar på ett utomordentligt sätt.

Fidan Aliti: 6

Halkade lite och kom lite på mellanhand vid ett par tillfällen. Men gjorde en bra insats. Distinkt i duellspelet och noggrann i den offensiva spelet. En klippa man alltid kan lita på. Åt sig in i matchen och blev bättre och bättre för varje minut som gick.

-----

Isak Magnusson: 5

Avig och spretig. Slarvade dock något i passningsspelet och det kändes som att han vid flera tillfällen inte var där han borde ha varit. Flera missförstånd med de andra spelarna.

Måns Söderqvist: 4 (UT 76)

Syntes knappt i den första halvleken. Täckte mycket ytor och jobbade i det tysta. Var involverad i flera farliga chanser för KFF. Fick sig några åkturer, växte sig in i matchen och besitter ett fint kortpassningsspel.

Herman Hallberg: 4 (UT 81)

Städgumma i Rasmus Elms frånvaro. Stod i vägen flera gånger och fördelade boll. Men lite för fyrkantig i dagens Kalmar FF.

Romario: 5

Fick jobba hårt defensivt. Men när Kalmar väl fick bollen var det via Romario man skulle gå. Ett par fina spelvändningar i matchen. Avig, kvicktänkt och fint passningsspel. En av Kalmars bättre spelare idag.

Viktor Agardius: 4

Hade lite problem med att bedöma hur hårt han skulle slå passningarna. Blev ofta ett mellanting. Gjorde ett stabilt jobb defensivt.

-----

Nils Fröling: 5 (UT 59)

Sprang på allt. Otroligt nyttig i Kalmars presspel. Hade också den första halvlekens farligaste målchans men fick inte riktigt dit huvudet ordentligt. Det finns mycket att hämta hos 19-åringen.

Papa Diouf: 5

Började matchen svagt men växte in i det. Men för att Papa Diouf ska ta nästa steg behöver han bli mer klinisk i sina avslut. Han saknar den sista lilla skärpan.

-----

Maxwell: 3 (IN 59)

Syntes knappt den korta tid han spelade. Slarvade i de avgörande momenten.

Mahmoud Eid: 4(IN 76)

Täckte ytor.

Rafinha: - (IN 81)

Spelade för kort tid för att betygsättas. Kul med debut.

FAKTA

Betygsskala:

1 – Usel

2 – Dålig

3 – Icke godkänd

4 – Godkänd

5 – Bra

6 – Mycket bra

7 – Lysande

8 – Världsklass

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar