Laddar

Betygen: KFF bröt tunga sviten – segrade i hemmapremiären

De har inte vunnit en hemmapremiär sedan invigningsmatchen mot Djurgården 2011. På söndagen kom det sköna trendbrottet mot Elfsborg.

delningar

Lucas Hägg-Johansson 5

Hade en ganska lugn eftermiddag på Guldfågeln Arena – men det han hade att göra hanterade han bra. Stark enhandsräddning med tio minuter kvar på ett närskott. Stabil sista utpost i Kalmar FF.

Chima Akas 3

Slarvade en hel del i passningsspelet, vilket föranledde en del farliga Elfsborgskontringar. Fyllde på bra längs med vänsterkanten, men kan betydligt bättre.

Viktor Elm 5

Kaptenen var stabil och styrde försvaret på ett förtroendeingivande sätt. Samarbetet med sin namne Agardius fungerar prickfritt.

Viktor Agardius 5

Ser ut som att han spelat mittback hela livet. Följsam och värderar när han ska stöta eller falla. Dessutom fin med fötterna och en riktigt bra uppspelsfot.

Tobias Eriksson (Ut 87) 4

Han har inte samma driv längs med kanten som Emin Nouri. Däremot gör han alltid ett bra defensivt jobb och inger trygghet i en stabil backlinje.

Romario 4

Började på kanten, men klev in centralt efter att Rasmus Elm gick ut skadad. Som vanligt viktig i KFF:s offensiva spel. Något slarvig i passningsspelet stundtals.

Herman Hallberg 6

Dikterade villkoren på mittfältet och har potential att bli en framtida härförare i Kalmar FF. Jobbar mycket i det tysta, men samtidigt delaktig i offensiven.

Rasmus Elm (Ut 35) 5

Var fullständigt briljant innan han tvingades utgå skadad i den 35:e matchminuten. Magisk framspelning till Papa Dioufs 1–0-mål.

Papa Diouf 5

Stark förstahalvlek med bra fart under fötterna. Mattades av en del i andra även om han hade ett par fina chanser då också.

Erton Fejzullahu 4

Inte så delaktig i spelet, men jobbar hårt för laget.

Måns Söderqvist (Ut 66) 3

Jobbar mycket i det tysta men får det inte att lossna i spelet med boll. Utbytt tidigt i andra.

Melker Hallberg (In 35) 5

Såg spelsugen ut och gjorde ett riktigt piggt inhopp. Hade ett farligt skott som smet precis utanför Ellegaards högra stolpe.

Isak Magnusson (In 66) 3

Kom in i ett otacksamt läge när Kalmar FF bara skulle bevaka sin ledning. Gjorde inga större avtryck.

Filip Sachpekidis (In 87)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Betygsskala: 1 – Usel 2 – Dålig 3 – Icke godkänd 4 – Godkänd 5 – Bra 6 – Mycket bra 7 – Lysande 8 – Världsklass.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.