Laddar

Betygen: Söderberg bäste KFF:are i Borås

Kalmar FF kämpade sig till en poäng mot Elfsborg på Borås Arena. Bäst i bortalaget var målvakten Ole Söderberg.

delningar

Ole Söderberg 4

Grym enhands-räddning på Claessons friläge vid ställningen 0–0. Fortsatte att gäcka Claesson och resten av Elfsborg i andra men fick kapitulera i minut 66. Målet inget att göra åt. Bäste KFF:are.

Emin Nouri 2

Inte särskilt delaktig i offensiven. Orsakade den förvisso billiga frisparken som gav 1–1. Kämpade och slet. Varnad.

Marko Biskupovic 3

Stor och stark i defensiven och lät mittbackskollegan Elm sköta uppspelen och finliret. Trygg.

Viktor Elm 3

Den passningssäkre Elm var tillbaka och visade upp sitt register i framför allt första halvlek. Fick ägna sig åt mer defensiva uppgifter i andra när Elfsborg ägde matchen. Stark trea!

Stefan Larsson 3

Briljant i första halvlek då han satte stopp för flera av Elfsborgs anfall. Kom även med ett par gånger i offensiven och slog fina inlägg och inspel. Mer tillbakadragen roll i andra.

Tobias Eriksson 3

Påpasslig målskytt efter målvaktsretur. Lade ner stort jobb men orkade ändå blixtra till ett par gånger med målchanser som följd.

Romario (ut 75) 3

Inledde väldigt starkt med distansskott och fixade frisparkar. Föll sedan ur matchbilden något och kom längre ner i banan. Blev uppflyttad igen i andra halvlek och fortsatte skjuta – ofta och hårt. Utbytt med kvarten kvar.

Ismael (ut 80) 3

Är bäst och syns mest när det egna laget har bollen men visade tydligt att han även bemästrar det defensiva ”skitjobbet” på mitten. Stod för nicken som föranledde KFF:s ledningsmål.

Rasmus Elm 3

Dominerade inte matchbilden som han ibland kan göra. Ändå grymt stabil både framåt och bakåt. Slog hörnan som ledde fram till Erikssons 0–1.

Jonathan Ring 3

Snodde bollen högt upp i banan ett par gånger vilket gav fina kontringslägen i första. Mer involverad i matchen i andra halvlek – både i uppspelen och i det defensiva jobbet.

Henri Anier (ut 59) 3

Visade både snabbhet och styrka men fick inte mycket betalt för sitt slit i första halvlek. Väldigt pigg i andra då han kampade till sig farligt kontringsläge och hörna. Kommer bli nyttig. Utbytt.

Måns Söderqvist (in 59) 2

Kom in vid ett otacksamt läge då Elfsborg dominerade totalt. Kämpade och slet men var ofta ensam.

Herman Hallberg (in 75)

Spelade för kort tid för att bedömas.

Filip Sachpekidis (in 80)

Spelade för kort tid för att bedömas.

Relaterade artiklar