BETYGEN: Två sena mål sänkte KFF i Stockholm

Emin Nouri deppar. Foto: Jesper Zerman. - Foto: Bildbyrån

Kalmar FF stod emot länge – men till slut orkade man inte stå emot Djurgårdens IF borta på Tele2 Arena.

delningar

Kalmar FF inkasserade säsongens fjärde förlust borta mot Djurgårdens IFTele2 Arena. Laget såg länge ut att gå mot sitt åttonde kryss för säsongen. Men Marcus Danielson nådde högst på en hörna i den 87:e matchminuten och bara tre minuter senare fastställde Buya Turay slutresultatet till 2-0 när Kalmar FF försökte få till en forcering.

Lucas Hägg-Johansson: 7

Prövades några gånger i den första halvleken. Men Djurgårdens avslut höll inte högsta kvalité och behövde inte förta sig för att rädda. Hade han mycket att göra i den första halvleken var det ingenting mot hur mycket han hade att göra i den andra. Gjorde flera fenomenalt bra räddningar och höll KFF kvar i matchen.

-----

Emin Nouri: 4

Låg rätt i stora delar av matchen. Resolut i försvarsspelet. Hängde med Djurgårdens snabba forwards. Orkade inte riktigt hela vägen idag.

Viktor Elm: 6

Var otroligt nyttig i försvarsspelet. Inte minst när Djurgården radade upp hörnor i den första halvleken. Stod i vägen mer eller mindre varje gång som Djurgården gick till anfall.

Fidan Aliti: 5

Gjorde en bra match. Hade några fina sekvenser tillsammans med Viktor Agardius på vänsterkanten. Hade god koll på kvicke Nicklas Bärkorth.

-----

Piotr Johansson: 4

Relativt osynlig i den första halvleken. Slog tre, fyra inlägg, men nådde inte hela vägen fram. Stod för ett fin arbetsinsats. Var nyttig i presspelet, men kom inte riktigt hela vägen fram.

Romario: 5

Var mer synlig och involverad i spelet än vad han varit i de senaste matcherna. Fick, som vanligt, några tjuvsmällar, men viktig för KFF idag.

Rasmus Elm: 6

Plockades bort Djurgården och fick väldigt lite tid varje gång han fick bollen. Fick lite större ytor i den andra halvleken och då är han bra – riktigt bra.

Rafinha: 5 (UT 55)

Utropstecknet i KFF idag. Smart i anfallsspelet, trygg med boll och rejäl i duellspelet. Lär växa ju mer förtroende han får av Magnus Pehrsson. Kroknade och blev utbytt.

Viktor Agardius: 5

Stundtals fina kombinationer med Fidan Aliti. En arbetshäst och bollvinnare. Väldigt viktig i Kalmars höga presspel.

-----

Nils Fröling: 3 (UT 76)

Fick inte ut alls mycket i den första halvleken. Fick förvisso inte några jättelätta bollar att jobba med. Lämnades ofta ganska ensam och var hårt bevakad varje gång han fick bollen felvänd.

Maxwell: 6 (UT 67)

Irrationell och avig i det offensiva spelet. Bröt sig loss många gånger och kom till flera avslut. En av hans bästa insatser i KFF-tröjan hittills den här säsongen.

-----

Måns Söderqvist: 4 (IN 55)

Sprang och skapade några halvchanser.

Papa Diouf: 3 (IN 67)

Rörde knappt bollen på den knappa halvtimmen han spelade.

Isak Magnusson: 4 (IN 76)

Irrationell, jobbig för Djurgårdsspelarna att möta när han kom in.

FAKTA

Betygsskala:

1 – Usel

2 – Dålig

3 – Icke godkänd

4 – Godkänd

5 – Bra

6 – Mycket bra

7 – Lysande

8 – Världsklass

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar