Laddar

Betygen: Vattentätt KFF nollade serieledaren

Kalmar FF vände den negativen trenden genom att täta bakåt. Höga betyg till hela backlinjen som neutraliserade MFF:s stjärnor.

delningar

Lucas Hägg-Johansson 5

Fin, atletisk räddning direkt i matchinledningen. Kom sedan helt fel vid en hörna som kunde slutat illa. Stabil i övrigt och fick hålla nollan mot klubben vars klack han tillhörde som ung.

Emin Nouri 6

Spelade enkelt och valde medvetet att nicka bollar till hörna i stället för att försöka briljera. Säkerheten själv i andra.

Viktor Elm 7

Var lugn och trygg när situationen krävde, men blixtrade till och visade aggressivitet vid rätt tillfällen. Samarbetet med Biskupovic gav höstvibbar.

Marko Biskupovic 7

Chilenaren var första halvleks bäste spelare. Nickade undan allt och lite till i defensivt straffområde. Bra även i andra.

Markus Thorbjörnsson 7

Stabil i defensiven men lyckades ändå hänga med upp ett par gånger. Lossade vänsterkanonen i slutet av första men rakt på Wiland. Agerade räddade ängel på övertid.

Tobias Eriksson 5

Den ”gamle” Tobbe såg ut att vara tillbaka. Väldigt bra defensivt och helt okej framåt.

Romario 6

Hade en något högre utgångsposition än Hallberg men deltog ändå flera gånger i det defensiva spelet. Överlag bolltrygg och fixade som vanligt flera frisparkar till sitt lag.

Melker Hallberg 7

Hittade helt rätt i sin något mer tillbakadragna position på mitten. Vann massor av bollar centralt. Bästa insatsen sedan återkomsten till KFF i vintras.

Calle Johansson (ut 65) 6

Besitter en härlig snabbhet och är rivig. Fixade flera frisparkar som gav laget chansen att vila. Gjorde sitt i defensiven och började även leverera framåt innan han blev utbytt. Utsedd till matchens lirar på arenan.

Mahmoud Eid (ut 89) 5

Initiativrik och ville hela tiden framåt. Låg bakom många av KFF:s chanser i första men slarvade även en del i passningsspelet. Orsakade många onödiga frisparkar. Energiknippe.

David Elm (ut 79) 6

Samarbetet med Eid fungerade bra. Var inte lika dominant i huvud- och närkampsspelet i första halvlek men blev sådär lagom grinig och fysisk i andra då allt offensivt kretsade kring den tunge forwarden. Oerhört nyttig. Utbytt.

Svante Ingelsson (in 65) 5 

Blev nästan målskytt omgående när han kom in. Bollen rensades dock undan precis framför fötterna. Skötte sig klanderfritt i övrigt.

Edvin Crona (in 79)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Stefan Larsson (in 89)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Betygsskala: 1 – Usel 2 – Dålig 3 – Icke godkänd 4 – Godkänd 5 – Bra 6 – Mycket bra 7 – Lysande 8 – Världsklass

Relaterade artiklar