BILDBOMB: Kalmar Mini Tri – Folkfest och banrekord

"Det är så obeskrivligt häftigt att få springa här inne i stan en sån här kväll", säger Alice Petersson som vann damklassen.

delningar

44:46, så lyder det nya banrekordet som Ludwig Fleetwood satte idag. Efter 520 meters simning, 18 kilometers cykling och 4,2 kilometers löpning kunde en glad Fleetwood passera mållinjen som etta och med ett nytt banrekord på sitt CV.

– Det känns jävligt gött, det var fruktansvärt roligt! Jag körde EM i Glasgow för lite sen och det gick käpprätt åt skogen, så var så jäkla gött att hitta go form och köra igen, säger Fleetwood som medger att han var lite nojig över cyklingen.

– Ja alltså, jag gick först upp ur vattnet och lyckades gå med Oskar Djärv på cykeln, vilket var ett orosmoment. Sen var det dags för löpningen och den var tung, men jag kunde ändå springa ut ordentligt, säger Fleetwood.

Hemmahoppet Gabriel Björlin hamnade på en fin fjärdeplats med tiden 47:56.

– Det gick bra tycker jag, lite synd att jag tappade trean Rickard Carlsson på slutet, men fram tills dess gick det väl okej. Löpningen gick jäkligt fort och han gjorde ett litet ryck så han fick en liten lucka och jag orkade väl inte riktigt hänga på, säger Björlin.

Bästa kvinna blev Alice Petersson från Kalmar RC som sprang in på fina 58:35, 41 sekunder före tvåan Ida Tabbert.

– Det känns jättebra! Det är ju så jäkla roligt det här. Det är så obeskrivligt häftigt att springa här inne i stan en sån här kväll. Man lyfts verkligen så mycket av publiken. Jag tror att man själv måste vara med om det för att förstå hur mäktigt det är, säger en överlycklig Alice Petersson.

Kalmar Mini Tri är inte bara en tävling för människor som vill pressa sig själv till det yttersta, det är en tävling för alla. För motionärer, barn, vuxna, pensionärer, killar, tjejer, damer och herrar. Det är omöjligt att säga hur många det var som var på plats på Stortorget eller längs vägarna och hejade på familj, släkt, vänner och arbetskollegor.

Oskar Svensson och Julle Ljungar var på plats på Stortorget och hejade fram några polare och släktingar.

– Vi är här och kikar Charlie Ljungar, Catharina Ljungar och Max Ljungar, säger Julle Ljungar.

Åsa och Niklas från Öland var på plats för att heja fram sin granne och hennes bror.

– Vi är här för att vi har en granne som springer, hon heter Rebecka Holmström och hennes bror heter Morgan Holmström. Det gick jättebra för dem, säger Åsa glatt.

Vännerna Lovisa Jonsson från Kalmar och Camilla Börjesson från Göteborg gjorde båda sina första Mini Tri-lopp och tyckte att cyklingen gick bäst.

– Det var skitkul, asså verkligen så roligt och vi kommer absolut att göra om det, säger dem i mun på varandra.

– Mina simglasögon gick sönder innan simningen så det var lite struligt, men jag fick lägga dem i sport-BHn och köra på, säger Lovisa Jonsson med ett skratt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar