Laddar

BILDEXTRA: Ädelstenar och Moder Jord inspirerade under modevisning

Under onsdagseftermiddagen visade Plusgymnasiets sistaårselever i stylistklassen sitt projektarbete genom en modevisning på Baronen.

delningar

Plusawards 2018, som projektet heter, hade i år temat fantasy och det syntes verkligen på modellerna som gick ner för catwalken. Publiken bjöds påkreationer med inspiration från de fyra elementen och vissa stylister hade verkligen tagit ut svängarna med kläder, smink och kroppsmålningar.

– Det känns jättebra, det har tagit så lång tid att göra det här och äntligen fick vi allting klart. Jag har sprungit runt som en yr höna med att ringa sponsorer och annat. Den största utmaningen har varit tiden och organisationen, det får inte blir kaos, säger Simone Van Der Weiden, projektledare.

Hon visade även upp sin egna kreation på catwalken. För två dagar sedan kom hon på vad det var som hon skulle göra.

– Jag fick springa till Panduro för att köpa strasstenar. Jag ville inte ha ett element att utgå ifrån men jag har alltid gillat stenar och samlar på dem och då blev det naturligt att göra utifrån en ädelsten som heter Titankvarts, berättar hon.

 Linnéa Augustinsson och Simone Van Der Weiden. Foto: Hanna Thulin

Simones modell, Linnéa Augustinsson, fick gå catwalken ner med höga, strassklädda klackar som fångade blicken hos de flesta i publiken.

– Jag är inte så van vid att gå i så höga klackar men jag har inga problem med det så det var lugnt. Jag tycker det är jättekul att få vara med på det här, däremot går det så snabbt! Man stylas i en hel dag och så är det bara några sekunder som man väl är uppe på scenen, säger Linnéa.

I höstas fick kalmarborna en förhandsvisning av elevernas kunskaper när de gick en zombiewalk genom Kalmar. Kolla in tv-klippet från dagen här.

Relaterade artiklar