BILDEXTRA: AFS torgmöte mötte högljudda protester

Under den varma onsdagen hade det högerextrema partiet ett torgmöte i Kalmar.

13 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under onsdagseftermiddagen hade det politiska partiet Alternativ för Sverige (AFS) ett torgmöte på Larmtorget i Kalmar. Partiet inledde sitt tal genom att spela upp en speakerrröst i högtalarna, med citat från olika personer som var negativa till Sveriges steg in i EU.

Därefter påbörjades mötet med tal från partiledaren Gustav Kasselstrand. Med sig hade han också numera partilöse Thoralf Alfsson för intervju och diskussioner kring sitt och andras partier. I publiken fanns både supportrar till partiet, poliser och en hel del motdemonstranter som hade samlats på torget. Kasselstrand presenterade Alfsson som "Kalmars egen starke man".

– Det känns trevligt att träffa dig, Gustav. Det var en tid sedan. Men sedan måste jag säga att det är väldigt spännande med vänstermänniskorna här som ropar förrädare till mig. Det var inte precis det jag hade väntat mig, sa Alfsson med ett skratt.

– Man får höra mycket dumheter från vänster, mycket humor. En outtömlig källa till humor är faktiskt den svenska vänstern, flikade Kasselstrand in.

Likt förra året torgmöte i Kalmar valde en rad besökare att vända ryggen till partiets torgmöte. Polisen hade en lugn eftermiddag på platsen där endast enklare dialoger med besökare krävdes.

Det mest anmärkningsvärda som hände var när en kvinna i början av mötet valde att ställa sig framför partiets kamera som hade livesändning under hela framträdandet. Kvinnan som hade en Pride-flagga konfronterades då av sympatisörer för partiet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar