BILDEXTRA: Butiken byter inriktning: "Lokalt från hela länet"

Museibutiken på Kalmar läns museum har sedan juni en ny ansvarig. Under onsdagen var det nyinvigning för en ny inrikting i butiken, signerad Jenny Forsberg.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Direkt när man stiger in på Kalmar läns museum möts man av den så kallade Museibutiken. En butik som lockar alla slags kunder med allt från turister under sommaren till barnfamiljer och besökare från Kalmarsalen som kommer under hela året.

Sedan den 1 juni är Jenny Forsberg butiksansvarig och hon har valt att försöka ändra lite inriktning för butiken.

– Butiken har alltid varit fantastisk. Men nu satsar vi mer på lokalt och hållbart med god kvalité. Vi försöker ta in lokalt producerade produkter från hela länet. Vi har väldigt mycket från de södra delarna av länet men ska också försöka nå de norra länet eftersom det faktiskt är hela länets museum, säger Jenny.

Under dagen har mängder med leverantörer och besökare varit och gratulerat Jenny och hennes butiksarbetare. Man kan på avstånd märka att man har en god kontakt med sina leverantörer och humöret var på topp hos alla besökare. Under dagen arrangerades aktiviteter, bland annat så hade Anderas Sjölander från Boksmart en timme då han signerade böcker under kvällen. Det var också ett premiärerbjudande 20% rabatt på hela sortimentet.

I butiken kan man nu finna produkter från mängder av lokala leverantörer. I hyllorna finns bland annat produkter från Orranäs bruk, Klässbol linneväveri, Gränsö Slottsljusstöperi, Hinzaväskor, Playsam, Paradisverkstaden, Skabbekattens keramik, Karlskrona lampfabrik, Boksmart, Lilla Bölö gård och Ölands choklad. Då ska man också veta att det bara nämnts en del av alla lokala leverantörer.

– De tre största inriktningarna i butiken är Jenny Nyström, Kronan och Sandby borg. Men eftersom att jag är från Värmland så finns det så klart lite produkter därifrån också avslutar Jenny med ett leende.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar