Laddar

BILDEXTRA: Chilikorv och påsköl på Kalmar Ölfestival

Finsmakare vandrade runt på Sandra för att testa på så många ölsorter som möjligt under lördagen.

delningar

För tredje året i rad anordnades Kalmar ÖlfestivalSandra och det var en hel del besökare som hade hittat dit när 24Kalmar besökte mässan på lördagseftermiddagen.

Bland 28 stycken utställare, varav 22 bjöd på öl, kunde man smaka på en hel del olika brygder och mat som passar bra att äta på till drycken. Ebba Rodhelind från Västerläts Gårdsbutik var lätt att hitta under de rosa lamporna. Hon bjöd på tre olika sorters ölkorv som producerats på gården.

– Alla tre är lika populära men det är många som är intresserade av korven med chilismak. Den är lite lagom stark men det är en del som svettas av den, säger hon.

Ute på golvet vandrade Zoi, dottern Malin och barnbarnet Zeline runt.

– Det ska börjas i tid, skämtar Zoi och håller upp Zeline som bara är några månader gammal.

Zoi driver Bier & Co Sweden som importerar öl från länder som Belgien och USA. Det är första året som de deltar på Kalmar Ölfestival.

– Men jag kan tänka mig att komma tillbaka, det är så trevlig stämning här, säger hon.

Kalmarbördige Linus Pilebrand fanns på plats med Göteborgs Nya Bryggeri och hans examensöl, stout med honung och lapsang-te, gick åt som smör i solsken.

Har ni så det räcker? – Jodå, det finns! Men just examensölen har varit populär, säger han.

I dagarna tillkännagav Ängöl att de lanserar tre nya påsköl som kommer att säljas på Systembolaget över hela Sverige. De fanns på plats och bjöd på ett av dem, Påskens Weissbock, innan det ens kommit ut på marknaden.

– Vi bjuder på tre stycken olika öl men påskölet är det många som vill smaka, säger Josefin Öge.

Klicka igenom bilderna i bildspelet ovan.

Relaterade artiklar