Laddar

BILDEXTRA: Cirkus riggar upp i Kalmar

"Vi är som ett eget litet samhälle som åker omkring", säger luftakrobaten David Hammarberg.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Sent under söndagskvällen anlände Cirkus Olympia till Kalmar med sitt stora flyttlass. Och under måndagen var förberedelserna i full gång inför kvällens första föreställning i Norrliden.

– Eftersom Cirkus Olympia besöker samma städer varje år kommer vi alltid med en helt ny show. Publiken förväntar sig nya saker och vi vill alltid uppnå en storts "wow-faktor", säger luftakrobaten David Hammarberg.

Förutom alla 15 cirkusartister, deras femmanna-orkester och enorma cirkustält reser man även runt med ungefär 25 olika djur. Bland annat kameler, alpackor, hästar och getter.

– Vi vill ge en bättre bild av djur på cirkus och välkomnar därför alltid hit folk för att titta på vår djurhållning. Hur de tränas, hur de lever och transporteras. Vi vill visa att våra djur har det bra.

Man arrangerar rundvisningar för förskolebarn som får träffa djuren och veta mer om cirkuslivet. Och i år håller man även i så kallad "prova på cirkus" vilket man kommer ha innan båda föreställningar i Skälby.

– Barnen får prova på mycket akrobatik på golvet som kullerbyttor, hjulningar och diverse tillitsövningar. Och i slutet gör vi sedan snabbt ett nummer som vi visar upp för publiken under föreställningarna.

16 mars for de ut på vägarna och är nu ungefär halvvägs in i sin Sverigeturné. Under kvällen går deras första Kalmar-föreställning av stapeln i Norrliden innan Cirkusen sedan tar plats i Skälby på tisdagen för två föreställningar.

– Jobbmässigt gör vi samma sak varje dag, men varje dag är ändå inte den andra lik. Det är ny miljö och ny publik varje dag så man tröttnar aldrig på att vara del av denna stora familj på hjul som vi är.

Vad har ni för förhoppningar för kvällens show?

– Jag har varit här förut och det brukar vara proppfullt med folk och väldigt bra publik. Så jag förväntar mig mycket applåder och jubel och glada barn. Vi vill ge Kalmar en härlig cirkusupplevelse helt enkelt.

Relaterade artiklar