Laddar

BILDEXTRA: ”Det ska kännas som att komma hem”

I det K-märkta huset precis bakom Tullhuset döljer sig ett mysigt B&B. "Gästerna gillar att det är så hemtrevligt," säger ägaren Helene Strimfors.

delningar

I cirka fem och ett halvt år har paret Strimfors bedrivit Kattrumpans Bed & Breakfast i Kalmar. Det är ett litet och hemtrevligt boende med fyra rum i markplan. Det första man slås av när man kommer in i hallen är hur ombonat det är.

– Det ska kännas som att komma hem och jag vet att många av gästerna uppskattar det personliga. Jag ser alltid till att få en liten pratstund med dem när de checkar in för att de ska känna sig extra välkomna, säger Helene Strimfors.

Hon älskar inredning och har inrett varje rum i olika teman. Ett av rummen går i ett orientaliskt tema och ett annat är inspirerat av Öland och Gotland. Hon har själv rest runt och bott på många vandrarhem världen över så hon vet vad hon tycker är viktigt.

Sköna sängar är jätteviktigt och det har vi här enligt våra gäster. Jag lägger också mycket energi på frukosten. Jag säger inte direkt att frukosten är ekologisk men det brukar gästerna märka. Den är nyttig och fräsch, ibland har jag till och med olika juiceshots som ska vara bra för hälsan.

Under alla år som hon har drivit vandrarhemmet så har Helene också jobbat dubbelt inom hemtjänsten och sedan trappat ner successivt. Men nu har hon valt att satsa helhjärtat på B&B:t.

– Vi är fullbokade nästan året runt förutom några månader på vintern och även om det kan kännas lite stressigt ibland så tycker jag att det här är så otroligt kul. Nu kommer jag få mer tid över till att tänka på mig själv också.

Det är en livsstil att bedriva ett B&B berättar Helene. Vissa gäster vill ha frukost vid 06:30 på morgonen och kvällen innan kan någon har checkat in vid 22:30. Sedan är det allt mittemellan som också ska göras.

– Det viktigaste är att gästen trivs. Jag brukar tända ljus, även på sommaren, för att det ska bli mer hemtrevligt. Många gillar också läget på huset eftersom det är nära till både centrum och vattnet. Samtidigt är det ingen trafik som stör.

Eftersom det är ett K-märkt hus går det inte göra vilka förändringar som helst och Helene känner inget jättebehov av att utöka rummen på B&B:t riktigt än.

– Vi har kollat på att eventuellt göra ett rum i källaren. Det är en riktig 1600-talskällare så det hade nog kunnat bli riktigt häftigt. Annars så är vi väldigt nöjda med hur det är nu, det är alldeles lagom.