Laddar

BILDEXTRA: Storfavoriterna tog hem Eliassi cup

Bittra rivaler 364 dagar om året. Dagen innan julafton skördade Berga- och Lindsdalsspelarna stora framgångar tillsammans.

delningar

Eniro Allstars med mängder av division 2-rutin var inte helt oväntat storfavoriter till slutsegern i Eliassi cup. I laget återfanns flera tidigare och nuvarande Berga– och Lindsdalsspelare. En av dem var LIF-anfallaren Filip Quist, som dagen till ära tog plats mellan stolparna.

– Det började katastrofalt för vår del och vi förlorade första matchen. Många är lite ovana med inomhusspelet och har inte lirat ihop så mycket. Men samtidigt är det bra att förlora första för att sen växa in i turneringen, vilket jag tycker att vi gjorde, säger han.

Finalen mot Karwan Delashobs och Shaho Abdulahiayans lag Dayktan, var länge en jämn historia som stod och vägde. Då klev förre Berga-yttern Gustav Andersson fram och placerade in det förlösande 3-1-målet som också blev slutresultatet.

– En väldigt rolig turnering att spela, då man kan mixa lagen lite som man vill. Kul att träffa alla innan jul när folk är hemma också, säger Filip Quist.

Hur fungerade samarbetet över gränserna mellan Berga- och Lindsdalsspelarna? – Haha, det funkade bra. Kul att man kan gå ihop så här. De trivdes i matchstället och inom kort kanske vi kan släppa några bomber. Det förs dialoger i alla fall. Sedan har många av oss lirat ihop i Kalmar FF:s tipselit, så det var kul att köra tillsammans igen.

Karwan Delashob:

– Det var över förväntan av oss att komma till final. Det var fantastiskt att slå ut Eliassi-laget med mina släktingar. Alltid kul att slå sina närmaste, men i finalen hade vi det svårt. De har ett lag där alla spelare kan gå in i division 2 utan problem, helt utan svaga punkter.

Zana Eliassi och Shemsi ”Papi” Brahimi var två av arrangörerna till cupen.

– Det har varit väldigt mycket att göra och det har varit en lång dag. Men det har varit helt fantastiskt kul och väldigt mycket folk som har varit här under dagen. Dessutom har det varit bra fotboll och bra gemenskap under den här hemvändarfesten, säger Zana Eliassi.

– Jag kan bara instämma. Det är fantastiskt kul att se alla ungdomarna komma hem till Kalmar och träffas här. En mycket lyckad dag, säger Shemsi Brahimi.

I vinnarlaget ingick Erik Hoang (även utsedd till turneringens bäste spelare), Mathias Jung, Andrée Larsson, Fredrick Roskvist, Lukas Quist, Gustav Andersson, Max Axelsson, Niklas Rydasp och Filip Quist.

Se vårt stora bildspel från hemvändarfesten här nedan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.