BILDEXTRA: Folkfest i solskenet på Bergaloppet: "Lyfter området"

Mer än bara löpning i fokus när hundratals hade tagit sig till Bergaparken. "Betyder mycket för Berga att loppet arrangeras".

delningar

Under lördagen anordnades Bergaloppet för fjärde gången, i år i strålande solsken. Men loppet är bara en del av en större familjefest som utspelade sig i Bergaparken. Hoppborgar, ansiktsmålning, musik och utställare var på plats och dagen den präglades av stor glädje.

Några som var på plats var Kalmarterapeuten med Titti Gagnehag i spetsen. Hon och företaget Kalmarterapeuten har varit med alla gånger loppet arrangerats och som boende i området – välkomnar hon arrangemanget.

– Idag sprang jag och mina kollegor tillsammans. Vi har varit med varje år och jag tror att det betyder mycket för Berga att loppet arrangeras. Berga får ett annat rykte, att det förknippas med friskvård och hälsa, säger hon.

Några andra som var på plats var Martin Israelsson, Johanna Nilsson tillsammans med döttrarna Elivia och Emmy. Martin sprang loppet, medan resten av familjen fick sina ansikten målade och lekte i hoppborgen.

– Vi bor typ 500 meter härifrån. Det är jättebra att det händer lite här och att folk kommer ut lite, att man lyfter området, säger Martin Israelsson.

För dottern Emmy var det roligaste att både få sitt ansikte målat men också att leka i hoppborgen.

Några andra som sprang loppet var grabbarna Ludwig, Aryan, Ibrahim, Hussein, Daud och Fuad. De tyckte att det var roligt att springa och för unge Fuad blev loppet en succé då han kom in på en femteplats.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar