BILDEXTRA: Författarstjärnor lockade storpublik: "Jag höll på att sätta i halsen"

Per Morberg bjöd på komedi när sex författare intog Kalmarsalen.

delningar

Under tisdagskvällen fick besökarna på Bokens afton lyssna på författare i olika ämnesområden. Man fick chansen att möta författaren bakom allt från lyriken och skönlitteraturen till barn-, kok- eller memoarböcker. 

Arrangören bakom Bokens afton var Dillbergs bokhandel. Arrangemanget gick av stapeln för 31:a gången . En av besökarna var Karin Thydén, hon har som vana att vara på plats när det kommer författarstjärnor till stan.

– Det börjar bli lite tradition. Om jag säger att jag har varit här 25 gånger så ljuger jag inte, säger Karin som ikväll var extra nyfiken på Camilla Grebe.

Under kvällen kunde man utöver Grebe också lyssna på Thomas Erikson, Jens Liljestrand, Pija Lindenbaum, Per Morberg och Lena Andersson. Detta tillsammans med kvällens konferencier, Katarina Ellborg.

Störst plats tog inte helt oväntat Per Morberg. Alla författarna fick femton minuter på sig att berätta om sig själva och vad man gör. Efter en avvaktande inledning bredde Morberg på rejält.

– Man vet att Per Morberg inte brukar hålla igen. Men idag höll jag på att sätta i halsen. Han var vansinnigt rolig att lyssna på och visade verkligen vem han är som person. Det känns som att det i varje mening kom något oväntat ur hans mun, säger Per-Erik Ohlström som var på plats för första gången.

Under kvällen hade man chansen att köpa ett exemplar av en av de böcker som författarna presenterade. Man kunde också få de signerade av författarna på plats. Köpa en bok behövde man dock inte om man hade turen att vinna ett av de exemplar som fanns utplacerade under vissa av besökarnas stolar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar