Laddar

BILDEXTRA: Gemenskap i fokus när Kalmar HC stängde året

Föreningen jobbar hårt med att få fler ungdomar att spela ishockey. Under torsdagskvällen var isen full av hundratals spelare – från a-laget till det minsta knattelaget.

delningar

Totalt har Kalmar HC drygt 200 spelare på ungdomssidan. Under torsdagskvällen summerade föreningen ett framgångsrikt 2017 med en julavslutning där a-lagsspelarna var med och lirade med de allra minsta knattarna.

– Det var väldigt länge sedan vi körde något liknande. Syftet är enkelt. Det är att få ihop gemenskapen i föreningen och göra den tightare. Vi har varit lite spretiga innan, kan jag tycka. Det har varit a-laget för sig, damerna för sig och ungdomarna för sig, säger Tobias Johansson, ordförande i Kalmar HC.

Inför den här säsongen har Kalmar HC-stjärnan Jarkko Oikarinen klivit in som sportchef på ungdomssidan.

– Han har gjort ett jättejobb och brinner verkligen för det här. Sedan är han väldigt duktig med barnen också. Imponerande att han hinner med detta samtidigt som allt sitt eget, säger Johansson.

KHC-ordföranden belyser vikten av att det finns förebilder inom den egna föreningen.

– Det är extremt viktigt att man kan komma dit. Att de unga spelarna ser upp till a-lagsspelarna och att de strävar efter att få komma dit en dag. Att man bygger upp det där suget att nå hela vägen till klubbens a-lag. Idolerna behöver inte finnas i NHL eller SHL. De kan lika gärna finnas här i Iffehallen.

Hur ska vi summera ishockeyåret 2017? – Jo, men det har varit ett bra år. A-laget var nära att ta klivet upp förra säsongen och den här säsongen har ju inletts bättre än på många år, och då snackar vi sent 90-tal. Damerna spelar matcher och utvecklas hela tiden och vi fortsätter att växa på ungdomssidan. Summa summarum har det varit ett väldigt bra år för Kalmar HC.

Se vårt bildspel från julavslutningen här nedanför.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.