Laddar

BILDEXTRA: Häng med in i Johannas Choklads nya lokaler

Nu kommer chokladmakarna att ha ännu mer utrymme till att ta fram sina uppskattade chokladpraliner.

delningar

I fredags hade Johannas Choklad premiär i sina nya lokaler. 24Kalmar var på plats i de ljusa lokalerna under torsdagen, samma dag som de skulle ha en smygpremiär på kvällen.

– Man har aldrig läget under kontroll känns det som. Det är saker som ska fixas in i det sista men det kommer att gå bra, säger Kristoffer Elmqvist som tillsammans med sin fru Johanna äger verksamheten.

Tidigare har de haft sin butik på Larmgatan mittemot Larmtorget men nu flyttar de ner till Kaggensgatan.

– Kontraktet på vår gamla lokal gäller egentligen till september men vi kände att vi inte kunde låta det här tillfället gå förbi. Vi känner att det här är ett mycket bättre läge för oss där människor faktiskt passerar under våra öppettider och tillägger:

– Den här lokalen är mycket större, både i servering och kök, och vi har plats att växa på. Nu har vi cirka 30 sittplatser till skillnad mot de sex stycken vi hade förut.

Allt i butiken förutom läsken tillverkar de själva. Kaffet de serverar kommer från Balck Coffee och är specialrostat för att passa utbudet hos Johannas Choklad. Nytt för denna butiken blir också en liten glassbar där man kan köpa svalkande och krämig glass.

– Vi försöker hela tiden att utöka sortimentet ett steg i taget, säger Johanna.

De öppnar butiken precis lagom till sommarsäsongen vilket var ytterligare en anledning till att de ville att det skulle gå snabbt.

– Nu ska vi bara hoppas på fint väder i sommar, avslutar Kristoffer Elmqvist.

Relaterade artiklar