BILDEXTRA: Häng med in till Hansa Citys nyaste tillskott – Willys

Den nionde maj öppnar matvarujätten upp portarna för första gången i Kalmar.

13 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Torsdagen den nionde maj öppnar Willys i Hansa City upp portarna för första gången. Den över 2 000 kvadratmeter stora byggnaden har renoverats, fixats och piffats upp och när 24Kalmar besöker Kalmars färskaste butik – återstår det bara några timmar tills det är dags för öppning.

– Det känns fantastiskt. Det ska bli så fruktansvärt roligt att dra upp portarna och just nu är det bara glädje, trots att det är mycket att göra, säger butikschefen Björn Svensson med ett leende.

Arbetet med att färdigställa butiken har flutit på bra och man har inte stött på några större hinder. Ungefär 35 anställda kommer att jobbar i butiken och just nu pågår rekryteringen av sommarpersonalen.

– Det blir ungefär så många som vi förväntade oss att att det skulle bli från början.

När butiken skulle öppnas valde man att hålla hemligt fram tills ett par veckor sedan, men det fanns ingen egentlig baktanke med det.

– Nej, det fanns ingen strategi eller så bakom det. Det var nog många säljare som hade ett litet humm om när det skulle öppna, men vi vill inte riktigt släppa det rakt upp och ned utan vi ville med slutföra några grejer innan vi kände att vi kunde gå ut med ett exakt datum till Kalmarborna.

Ett långt stenkast bort ligger CityGross, hur resonerar ni gällande den konkurrenssituationen?

– Jag har sagt det tidigare, vi har den största respekten för våra konkurrenter, men jag är stensäker på att vårt koncept kommer att lyckas. Vi är duktiga på hållbarhet, på priser och på att hålla butikerna fräscha och rena, så jag känner mig väldigt trygg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar