BILDEXTRA: Här är fem badrumstrender 2018

Trenderna innefattar både bländande lyx och lite mer hemtrevlig inredning.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Badrummet – ett av hemmets nödvändigaste rum, är inte längre bara ett rum för att tvätta sig eller sköta sina toabestyr.

I takt med att inredningsintresset har ökat bland svenskar ökar också intresset för att ha ett snyggt och trendigt badrum.

Branschorganisationen Golvbranschens våtrumskontroll, GVK, har avslöjat årets trender i badrummet 2018.

1. Hotellkänsla I år syns framförallt stora blanka plattor, som ger badrummet en exklusiv hotellkänsla. Tapettryck i klara färger på badrumskeramik, eller funktionell våtrumsmatta i mörkare nyanser skapar också en skönt ombonad atmosfär.

2. Sliten stil Den lite slitna och inte helt perfekta stilen som hängt med ett tag i annan inredning, letar sig nu in i badrummet och syns i både klinker och våtrumsmattor, enligt GVK.

3. Marmorimitation Terrazzo, ett konstgjort material som gärna imiterar granit eller marmor, kommer på bred front. Kross av marmor, granit, kvarts men även glas, metall och spegelbitar blandas med cement och skapar stora variationsmöjligheter. En mix av olika terrazzokombinationer ger därför höga trendpoäng i år.

För våtrumsmattor sker en liknande utveckling. Man jobbar med strukturer på olika sätt för att skapa levande ytor, samtidigt som stänk av metall bidrar till oväntade effekter.

4. Spännande kakelformer Enligt GVK leker tillverkarna mycket med yta och form för att hitta nya uttryck i år. Här finns högblankt kakel som reflekterar ljus likväl som keramiska material med en textil, mjuk ytkänsla. Kaklet får spännande former i hexagoner och losanga, en rektangulär modell med spetsigt avslut. Våtrumsmattorna visar upp en motsvarande kreativitet i strukturer och mönster.

5. Terrakotta och pasteller Färgmässigt gäller den breda paletten i år. Terrakotta är hett i badrummet, men också mjuka milda pasteller som för tankarna till ett soldisigt 50-tal. Lågmälda nordiska nyanser i ljust vitt och grått är dock badrumsklassiker som överlever de flesta trender, även i år.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.