Laddar

BILDEXTRA: Här är KLT:s nya bussar

Under torsdagen presenterade Kalmar länstrafik en av de 36 nya bussar som ska trafikera Kalmar stad.

delningar

Som 24Kalmar rapporterade om tidigare i år så genomförde Kalmar länstrafik, KLT, nyligen sin största upphandling av kollektivtrafik någonsin.

Upphandlingen uppgick till drygt 4,5 miljarder kronor, varav störst del gick till Bergkvarabuss som bland annat kommer hantera de 36 nya och biogasdrivna bussar som ska rulla i Kalmar stadstrafik.

– Vi tecknade avtal med 18 entreprenörer som nu kommer köra för oss i tio år, och Bergkvarabuss står för ungefär 50 procent av den totala volymen och blir absolut störst i länet på kollektivtrafik, berättade Karl-Johan Bodell, trafikdirektör på KLT.

Under torsdagsförmiddagen presenterade KLT för första gången de nya bussarna, vars design kombinerar KLT:s gula färg och Landstingets röda färg, och berättade under en premiärtur om alla nya bekvämligheter.

Bland annat kommer bussarna ha USB-uttag, fritt WiFi (på bussar för åtta eller fler passagerare), barnstolar och hjärtstartare. Samtliga fordon är anpassade för funktionshindrade.

Vi kommer ändra designen på resekorten också och byter ut dem successivt. De följer samma design som bussarna, säger Karl-Johan Bodell.

De nya bussarna är även utrustade med övervakningskameror som KLT och Bergkvarabuss nu har fått tillstånd att använda.

I bildspelet nedan finns drygt 25 bilder från presentationen.

Relaterade artiklar