Laddar

BILDEXTRA: Här flyttar kungligheterna in på slottet

Paret från Varberg blev de första på över hundra år att sova kungligt inne på Kalmar slott, "Detta överträffar alla förväntningar".

delningar

I december förra året deltog Kalmar slott i Musikhjälpen genom att auktionera ut en natt på slottet och utlovade då även en kunglig behandling.

– Jag har varit uppe och tittat själv och jag skulle säga att det är värt pengarna. Folk kan betala väldigt mycket pengar för speciella och unika upplevelser, säger Anders Magnusson från Statens fastighetsverk.

– Och sedan är det väldigt roligt att vi kan nyttja de här gamla byggnaderna till även den här typen av event. Så länge man inte förstör de kulturhistoriska värdena tycker jag att man ska öppna de för sådana saker, fortsätter han.

Förslaget om aktionen kom spontant från Claes Brunius på Fastighetsverket. Och precis lika spontant hoppade Anders Magnusson och slottschefen Mimmi Mannheimer på idéen och gjorde sedan förslaget till verklighet.

Därefter lades auktionen upp och inbringade totalt 122 000 kronor till Musikhjälpen och vanns till slut av paret Alexandra Runemalm och Tommy Landén från Varberg.

– När auktionen dök upp kände vi oss tvungna få det, det verkade för bra för att vara sant, säger Alexandra Runemalm.

– Vi satt och åt julbord på Societén i Varberg och budade och drack snaps under auktionens sista timmar, säger Tommy Landén.

Paret hade först satt en maxgräns på 100 000 kronor för att deras budgivning inte skulle gå till överdrift. Men desto längre julbordet pågick, desto mer budade de.

– När budet gått över 100 tusen trodde jag vi hade lagt ner det. Vi satt i ett stort sällskap så det blev en del snaps och när Alexandra sedan vände på sin telefon och visade mig att vi hade vunnit förstod jag inte att det var på riktigt, säger Tommy Landén.

Vad ser ni mest fram emot ikväll?

– Att få vara själva, vi har nämligen fått nyckeln nu, säger Tommy Landén och skrattar.

– Detta känns verkligen helt fantastiskt. Det faktum att ingen har bott här inne på slottet på så pass länge är en rätt svindlande känsla, säger Alexandra Runemalm.

Relaterade artiklar