BILDEXTRA: Härlig stämning på välbesökt loppis

Flera besökare dök upp, måna om att både fynda och hjälpa miljön.

delningar

Kläder, spel och prydnadssaker. Utbudet var brett på Cityloppisen som ägde rum på söndagen. Loppisen var ett initiativ från Kalmar City BK och, enligt de som var där, ett väldigt välkommet sådant.

Två stycken som var mycket glada för att tillfället dykt upp var Petra och Inger Jansson. De hade ett bord nära Kalmarsundsskolans matsals ena ingång och försäljningen hade tickat på.

– Vi säljer väldigt många olika saker och det har gått bra än så länge. Jag ska flytta och vi har letat efter lite olika loppisar så att jag kan sälja av de saker jag inte behöver. Jag tycker att loppis är en väldigt bra grej, det är onödigt att köpa nytt när det faktiskt finns begagnade saker som går att använda, säger Petra Jansson och Inger Jansson instämmer.

Sigge Sundström hade placerat sig i lokalens mitt och på bordet låg köksprylar och barnkläder.

– Jag ville rensa hemma och när mina kompisar berättade om det här evenemanget bestämde jag mig för att hänga med dem. Det är jättetrevligt att Kalmar City BK anordnar det här, eftersom en loppis gör att saker kan användas igen. Det är bra för miljön, säger Sigge Sundström.

Någon som inte var på loppisen för sin egen skull var Alexander Kinberg.

– Jag är volontär från Hemlösa Katter Kalmar. Idag säljer vi saker som vi dels själva har samlat ihop och dels fått skänkt till oss. Pengarna som samlas in kommer att gå till att hjälpa Sveriges hundratusentals hemlösa katter så att de kan få ett drägligt liv, berättar han.

Greta Bernhardsson gick omkring och tittade bland borden. Hon såg en annons om Cityloppisen på nätet och eftersom hon gillar loppisar var det ingen tvekan om att hon skulle dit.

– Jag köper ofta saker på loppisar. Det är fantastiskt att människor tänker på varandra och ger bort saker som någon annan kanske behöver istället för att slänga dem, säger hon.

Arrangören Arnel Vuckyc såg ut över lokalen och nickade nöjt.

– Det har blivit riktigt bra, försäljarna är nöjda, kunderna är nöjda och de fyndar på ordentligt. Min lagkamrat har suttit i en och en halv timme och redan tjänat in 1000 kronor, berättar han.

Eftersom loppisen visade sig bli så pass lyckad har laget redan bestämt sig för att anordna en till, och det snart.

– Folk har kommit fram till mig idag och frågat när det blir loppis nästa gång och flera av försäljarna har bett mig spara deras kontaktuppgifter. Närmast framöver kommer vi att analysera loppisen, redan nu är vi dock säkra på att vi vill vidareutveckla den. Det kanske kan bli en till i slutet av sommaren, innan skolan börjar, avslutar Arnel Vuckyc.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar