Laddar

BILDEXTRA: IFK Kalmar hyllades – med laxsoppa

"Vi kommer fortsätta firandet", säger lagkaptenen vid lunchen på kommunhuset.

delningar

När FBC Kalmarsunds damer tog klivet upp i innebandyns SSL för 1,5 år sedan bjöd Kalmars kommunalråd Johan Persson på morotssoppa. När det nyblivna allsvenska laget IFK Kalmar på måndagen hyllades med lunch i kommunhuset var rotfrukten utbytt mot lax.

– Det blir bra, allting smakar gott en sådan här dag, säger lagkaptenen Elsa Karlsson, som efter avancemanget på söndagen firade på en restaurang i Färjestaden. 

– Vi firade ordentligt men det var trots allt söndag i Kalmar – det var inte jättemycket öppet. Men vi kommer fortsätta fira även nästa helg.

Hur har det senaste dygnet varit? – Fantastiskt och oerhört kul. Jag tror inte riktig man har fattat det än. När man ser bilderna undrar man om det är vi och tänker ”Hände det där oss? Är det vi som ska spela i allsvenskan?”. Lite den känslan, säger Karlsson.

Hur är det att leda det här laget? – Det är en väldigt enkel grupp. Som jag brukar säga så är vi som en stor familj, det är det som är vår styrka. Alla bidrar på ett helt fantastiskt sätt, både de på och utanför planen. Känslan vi har i laget var det som gjorde att vi tog steget upp. Vi har inte alltid spelat den finaste fotbollen men vi spelar allltid med stort hjärta och det kommer man långt på.

I samband med lunchen hyllade Johan Persson laget.

– Ni ska vara riktigt stolta över det som ni har gjort. Ni har gjort er själva och kommunen stolta, konstaterade han.

Se bilderna från hyllningslunchen i bildgalleriet.

 

Relaterade artiklar