BILDEXTRA: Inomhuskungarna tog revansch: "Valde en annan taktik"

Futsal Club Kalmar föll redan i semifinal under Nyårscupen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under nyårsafton samlades åtta lag för att göra upp i IFK Bergas nyårscup. På förhand vad Futsal Club Kalmar favoriter att vinna turneringen som spelades i Kalmar sportcenter. Smedby BoIK satte dock stopp för stjärnlaget redan i semifinal med en 1-0-seger.

– Vi hade många borta idag. Det var tufft, säger Zana Eliassi som tillsammans med sitt lag inte kunde prestera som man ville under dagen.

I finalen ställdes Smedby mot Glömminge/Algutsrum IF. Där blev GAIF, som under de senaste åren radat upp turneringssegrar, ett nummer för stort.

– Vi spelade bra. Vi valde en annan taktik idag och gick på med hög press hela dagen. Jag tycker det var rättvist att vi vann, sett över hela turneringen, säger Emil Börjesson som också utsågs till turneringens bästa utespelare.

I finalen ledde GAIF med 2-0 redan efter första halvlek. Efter en reducering i andra halvlek blev det dock nerver i slutet av matchen.

– Vi började väldigt bra. De låg oerhört lågt med sitt lag så vi spelade runt och hade mycket bollinnehav. I andra halvlek spelade vi lite för svårt och skulle framåt hela tiden när ytorna kom. Vi gick framåt istället för att spela av matchen. När det är ett mål så är det alltid nervöst och vad som helst kan ju hända inomhus, säger Börjesson.

Anmärkningsvärt är också att turneringens bästa målvakt, Mikael Grenstadius höll nollan hela vägen fram till finalen där Glömminge lyckades spräcka nollan tidigt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar