BILDEXTRA: Jimmie Åkesson mötte folket i Kalmar: "Jätteviktigt att synas"

Anhängare välkomnade partiledaren till Kalmar. "Det visar att han värnar om oss alla".

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På söndagen den 26 maj är det dags att rösta i EU-valet. Och inför valet åker just nu Jimmie Åkesson (SD) runt på en turné för att träffa allmänheten, väljarna och kritiker. Under tisdagsförmiddagen anlände han till Jordbroporten i Kalmar för att ta selfies, signera böcker och prata med allmänheten.

– I det här valet är det jätteviktigt att synas. Våra väljare är minst benägna att rösta i det här valet och vi såg i en SIFO-mätning som kom förra veckan som visar att det fortfarande är så, säger Jimmie Åkesson till 24Kalmar.

Varför är det så?

– Våra väljare är också de mest EU-kritiska och brukar av tradition inte rösta i det här valet eftersom det är så abstrakt och något som man inte riktigt känner för. "EU ska ändå inte ha någon makt, så varför ska vi rösta då?"

– Men jag menar att det är just därför man måste rösta. Så jag försöker gjuta lite mod i mina väljare.

Vilken skulle du säga är er viktigaste fråga?

– Den viktigaste frågan är att stoppa den maktöverföringen som sker successivt till Bryssel. Nu vill EU till och med ha makt över föräldrarförsäkringen, a-kassa, arbetsrätt och allting sådant. Mer och mer för varje femårsperiod så skickas det mer makt till Bryssel och det vill vi stoppa nu och börja återflytta makt.

– Inte minst över jakt- och vapenlagar och sådana saker som EU har lagt sig i. Eller våra möjligheter till att ha ett eget gränsskydd, sådant är viktigt att få tillbaka till våra svenska väljare, avslutar Jimmie Åkesson.

Några som var på plats för att träffa Jimmie Åkesson var Moa Svensson och Jimina Johansson.

– Det var trevligt, någonting som man har drömt om länge så när han väl kommer till stan så får man passa på, säger Moa.

Är ni lite starstruck?

– Ja verkligen, det var lite blygt att komma fram och hälsa på honom, säger Jimina.

Jimina har redan röstat i EU-valet och Moa är för ung, men att Jimmie var på plats i Kalmar gladde dem.

– Det är bra att han visar att han bryr sig om oss och inte bara åker till de stora städerna utan även kommer till oss i lite mindre orter. Det visar att han värnar om oss alla.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar