BILDEXTRA: Klassikermöten i beach soccer-SM

Tio lag gjorde upp i sanden och solgasset på Arena Långviken.

delningar

Det var totalt tre grupper som under söndagen spelade minst två matcher var för att kvala in sig till SM i beach soccer. Upplagan var den femte i raden av de SM-kval som ännu har anordnats i Kalmar och Långviken riktigt kokade – i dubbel bemärkelse.

Anders Ivarsson från Hossmo BK hade klivit av planen och tillsammans med laget stod han vid kiosken och försökte varva ner.

– Det har gått ganska bra, vi vann senaste matchen på straffar. Det är klart att det skulle vara roligt att gå vidare till SM, men laget är mest här för att ha kul. Vi spelade morgonmatchen mot Smedby BoIK och det var tungt. Nästa match kommer nog att bli ännu tyngre för nu har det hunnit bli riktigt varmt, säger han.

SMHI:s väderprognos visade en temperatur på 30 grader och det var ständigt kö till glasskiosken. Projektledare Patrik Rydasp var dock tacksam över solen.

– Beach soccer är väldigt väderberoende så det är väldigt härligt att det är fint väder. Jag är helt klart nöjd med evenemanget, menar han.

Redan innan man hade hunnit köra in till arenan möttes man av en lång rad bilar som stod på den tillfälliga parkeringsplatsen. Publiken som hade kommit för att heja bestod av folk i alla åldrar och några av dessa var Alexandra Johansson och Sara Nyström. De satt närmast plan 1 och tittade på matchen mellan titelfavoriten GAIS och Torsås GoIF.

– Min sambo spelar i GAIS så jag kom för att titta på honom. Jag var även här förra året när de vann och idag hoppas jag få se härliga fotbollsmål, säger Alexandra Johansson. Väninnan Sara Nyström håller med och tillägger att de helst vill se en vinst i år igen.

På den andra publikläktaren satt Peter Karlsson från Vetlanda. Han tittade på matchen som spelades i Grupp A Dam, mellan Vetlanda United och Glömminge-Algutsrums IF.

– Jag gillar att titta på beach soccer och jag har varit här kanske tre eller fyra gånger förut. Det som lockar med sporten är att det händer mycket hela tiden, eftersom det är små planer. Spelet är mycket snabbare, menar Peter Karlsson.

Det var Glömminge-Algutsrums IF som segrade i mötet med Vetlanda United. Spelaren Melina Lind kommenterade matchen med ett segerleende på läpparna:

– Det känns bra men ganska otippat, vi har inte tränat någonting till detta. Vi träffades en stund igår och snackade taktik men egentligen ser vi det här som en rolig sommaravslutning på säsongen.

Hon förklarar att det är väldigt annorlunda att spela beach soccer, jämfört med vanlig fotboll.

– Det handlar om tajming och kontroll. Vi vinner matchen nu för att vi kämpar till 100 procent och vi är de som kastar oss efter bollen. Vi har varit med i SM-kvalet en gång innan men jag skulle säga att det är ett starkare lag som spelar idag med många individuellt skickliga spelare.

Melina Lind tycker att arrangemanget är väldigt bra, men hon har några synpunkter inför kommande år.

– Det är jätteroligt att Kalmar hittar på något som det här. Jag hoppas dock att det kan komma fler damlag i framtiden.

Damfinalen spelades klockan 14:30 och herrfinalerna en timme senare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar