Laddar

BILDEXTRA: Klassisk fotbollsfest drog i gång i Kalmar

187 lag kommer göra upp i 517 matcher under sju dagar. På fredagen sparkades Barometern cup i gång för 38:e gången.

delningar

Först ut i den klassiska turneringen var de äldsta i P15- och F15-klassen. Totalt kommer runt 550 barn och ungdomar spela fotboll i mellandagarna och strax efter nyår.

Årets upplaga av Barometern cup är den 38:e i ordningen – och precis som vanligt var läktarna fyllda av förväntansfulla spelare, ledare, familj, släkt och vänner.

I F15-turneringen inledde IFK Kalmar vit med en 2-0-vinst mot Lindsdals IF i ett tätt och jämnt derby.

– Skönt att vara i gång och dessutom kul att börja med en vinst. Det är alltid viktigt att börja med en seger, och när det är mot Lindsdal blir det ännu bättre, säger IFK-kaptenen Nellie Brekkestœ, som stod för ett av målen i matchen.

Lagkamraten Amanda Stensson berättar att de har spelat turneringen varje år sedan de var små.

– Inomhus är det här den absolut roligaste och viktigaste turneringen. Hela Kalmar är ju här och det är kul att spela med och mot folk man känner, säger hon.

Vad tror ni om era chanser här i dag? – Jag tror vi har goda chanser. Det gäller att snacka mycket, få i gång spelet och röra sig på fria ytor, så ska det nog gå vägen, säger Nellie Brekkestœ.

 

Under de sju speldagarna är det 15 klasser som kommer avgöras när 187 lag kommer till spel i 517 olika matcher.

Se vårt bildspel från den första dagen av Barometern cup här nedan.

Speldagarna under Barometern cup: Fredag, 29 december: P15 och F15 (födda -03). Lördag, 30 december: P14 och F14 (födda -04). Tisdag, 2 januari: P9 och F9 (födda -09). Onsdag, 3 januari: P10 och F10 (födda -08). Torsdag, 4 januari: P11 och F11 (födda -07). Fredag, 5 januari: P12 och F12 (födda -06). Lördag, 6 januari: P13 och F13 (födda -05).

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.