Laddar

BILDEXTRA: Kungafamiljen sken som solen vid Solliden-firandet

Under lördagen arrangerades den andra delen av kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande vid Sollidens slott på Öland. 24Kalmar var på plats när allmänheten fick möjligheten att möta kungafamiljen.

delningar

Under fredagskvällen hölls en födelsedagskonsert för kronprinsessan Victoria som fyllde 40 år, men dagen och kvällen blev så fullmatad att andra delen av firandet planerades in på lördagen istället.

Kung Carl XVI Gustaf skämtade med allmänheten och pressen när han kom ut och undrade varför det var så mycket folk där, med tanke på att födelsedagen redan hade passerat.

Men det är jättetrevligt att se er alla här i dag med, sa kungen och skrattade.

Även Kronprinsessan Victoria var mycket glad över den stora uppslutningen vid Solliden och lät genuint rörd när hon tog mikrofonen.

– Jag vill tacka för att ni är så många som har kommit hit idag. Tack för att just ni har valt att spendera den här dagen på Solliden. Det är väldigt fint och någonting som jag verkligen värderar, sa Kronprinsessan.

24Kalmar var på plats under firandet, ta en titt på resultatet i bildspelet nedan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.