BILDEXTRA: Motiverade löpare kämpade i sommarhettan

Kalmar Malkars 21 KM bjöd på hög stämning i höga temperaturer.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var ett soligt Kalmar som välkomnade de drygt 650 löparna från när och fjärran. Alla dessa hade gemensamt att de skulle springa antingen Kalmar Malkars 21 KM, ett halvmarathon, eller Malkars Femman, en bana på fem kilometer.

En av de som hade sökt skydd i skuggan var Maria Nilsson.

– Jag var med förra året och tyckte att det var roligt så jag tänkte att jag skulle testa igen. Jag tycker att Kalmar är väldigt vackert att springa i. Jag har inte tränat på den nya banan, men jag har kollat ut den och förberett mig mentalt, berättar hon.

Bosse Nilsson satt en bit från Högby IF:s tält, där fanns laddningsstationen för de som hade genomfört rundan. Han anmälde sig redan i höstas.

– Jag sprang Stockholm marathon den 1 juni i år och nu förbereder jag mig inför en klassiker. Kalmar Malkars 21 KM blir därför en håll-igång-grej mellan evenemangen. Det är första gången jag springer i Kalmar dock, så det blir kul, tycker han.

Det finns olika sätt att förbereda sig på inför ett lopp. Vissa lägger upp ett strikt träningsschema som de följer till punkt och pricka, andra mediterar och försöker vila mycket. Johan Svensson från Linköping laddar upp på ett lite annorlunda sätt.

– Jag satte mig i en bil och körde tre timmar och så åt jag en sallad också. Jag är med och springer idag eftersom jag ville göra ett sommarlopp och då gärna en halvmara, så det här loppet passar ju perfekt. Det känns bra att springa, det är dock väldigt varmt så det kanske blir en sämre tid än vanligt. Därför kommer jag inte att offentliggöra vad jag har för önskad tid, säger han och skrattar.

Det rådde ingen tvekan om att sommarlopp är populära bland både veteraner och amatörer, men vädret kanske var lite för bra.

– Det är väldigt varmt, man får se till att dricka mycket vätska, säger Anna Nyander. Hon har länge drömt om att springa en halvmara och 2019 fick bli året.

Malkars stod för en uppvärmning för de som ville. De flesta löparna hängde dock i skuggan ända tills startskottet gick klockan 15.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.