Laddar

Nu byter de lokaler: ”Man kommer inte närmare hjärtat av Kalmar”

En livsstilsbutik och en tatueringsstudio. Det kan låta som ett omaka par men Nordsool och Macadamia får det att fungera. Nu gör de ytterligare en satsning för att stärka sina varumärken.

delningar

Just nu ligger Nordsool och Macadamia Art StudioKaggensgatan, precis vid gamla brandstationen, men snart är det dags för livsstilsbutiken och tatueringsstudion att byta lokaler.

– Vi är två olika företag men vi passar väldigt bra ihop, både professionellt och privat. Vi lockar samma kunder och kan hjälpa varandra på det sättet, säger Kristoffer Luthman som äger Nordsool.

De nya lokalerna blir det gamla taxistallet, som ligger på en innergård på Storgatan, där bland annat Slöjdmagasinet tidigare huserat. Ola Petersson kommer att sitta och tatuera på vinden och Nordsool kommer att använda resten av huset till försäljning av vintagemöbler, kläder och prints.

– Kristoffer var väldigt säker på att vi skulle ta lokalen redan från början när vi tittade på dem, berättar Ola.

– Det blir en väldigt bra konkurrensfördel för oss eftersom det är ett charmigt hus med mycket historia. Hur många har en lokal som denna? Enda nackdelen är att det är lite litet, säger Kristoffer.

Men de har lösningar på storleksproblemet. Kunderna kan titta på möblerna hos Nordsool och sedan hämta dem på ett lager i Oxhagen.

– Det går ju inte att bära med sig ett stort bord på Kvarnholmen. Då blir det bättre att de får se bordet hos oss och sedan ta bilen för att hämta det på vårt lager.

Det är en hel del som ska renoveras och fixas i lokalerna innan det är dags för öppning. Det innebär en utmaning då huset är K-märkt och man inte får göra exakt det man vill. Men de hoppas kunna vara igång och helt på plats mot slutet av maj.

– Verksamheten måste vara igång innan sommarruschen så att vi kan dra nytta av alla turister, säger Kristoffer.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.