Laddar

BILDEXTRA: Nu öppnar Mysinge kött sin nya butik

"Jag upplever att vi redan har fått ett jättepositivt mottagande", säger Ylwa Åhlund.

delningar

De driver en gårdsbutik i Bårby på södra Öland sedan tidigare. På torsdag öppnar företaget Ölands Kvalitetsprodukter AB upp sin nya butik, Mysinge Kött, i Färjestaden. Företaget har tagit över lokalen där Ölands Skördebutik tidigare huserade, belägen mitt emot Kalmar-Ölands trädgårdsprodukter på Björkgatan.

När 24Öland besökte stället på tisdagen så pågick förberedelserna för fullt.

– Vi fick veta detta i mars, så det har gått väldigt fort. Vi har gjort lite ändringar och så i lokalen för att få in köttdiskar och liknande, men det har flutit på bra. Köttet och några andra varor kommer dock inte förrän under onsdagen, säger Ylwa Åhlund.

Åhlund kommer vara ansvarig för butiken, som invigs av riksdagsledamoten Anders Åkesson (C) på onsdagseftermiddagen. Under invigningskvällen blir det bland annat utställning och provsmakning från lokala leverantörer.

Företaget har samarbete med både restaurang Postgatan och Västersläts gårdsbutik i Kalmar.

– Vi har utbyte med deras fläskkött. Vi själva har nötkött, och sedan lammkött från granngården i Bårby. Det är köttet som är vår grej, vilket verkligen är lokalt och från egen gård i största möjliga mån. Men behövs det så tar vi djur från granngårdarna också.

Vad har ni för förväntningar inför öppningen?

– Jag upplever redan att vi har fått ett jättepositivt mottagande. Det är folk varje dag som är utanför och vill komma in i butiken, men vi har ju ingenting än... Jag har i alla fall inte mött något negativt, alla verkar vara väldigt positiva, säger Ylwa Åhlund.

Sammanlagt kommer tre-fyra personer att jobba i butiken. Spana in hur lokalen ser ut i vårt bildextra i toppen av artikeln.

Relaterade artiklar