Laddar

BILDEXTRA: Nu släpps lägenheterna i lyxiga seniorboendet

Succékonceptet i Kalmar sprider sig och nyligen var det säljstart till Bovieran i Borgholm. "Det har startat bra, lite över förväntan faktiskt".

delningar

Många var positiva till beskedet i slutet på maj – Bovieran kommer till Borgholm. Konceptet med ett seniorboende som har en tempererad vinterträdgård året om har varit uppskattat på många håll runt om i landet.

Vintern 2014 var det inflyttning till Bovieran i Kalmar och om cirka två år kan de första personerna flytta in i Borgholm. För drygt en vecka sedan släpptes lägenheterna till Ölands första Boviera.

– Det har startat bra, lite över förväntan faktiskt. Vi hade ett helt gäng som hörde av sig första dagen och i nuläget har vi ett 20-tal skrivna bokningsavtal, säger Christoffer Edh, fastighetsmäklare hos Svensk Fastighetsförmedling.

– Det är även många andra kunder på gång in, så det känns bra.

Vad är det för typ av personer som har visat intresse?

– Det är folk som bor i Borgholmstrakten eller på Öland, och sedan har vi ett antal som bor en bra bit härifrån men har en anknytning hit.

– Det kan vara att man planerar att flytta hit permanent och komma närmare sitt fritidshus, då kan en flytt till Bovieran i Borgholm vara ett alternativ, säger Christoffer Edh.

Komplexet ska bestå av totalt 48 lägenheter. Det finns tvårummare på 64 kvadrat samt treor på 73 respektive 87 kvadratmeter.

Priserna skiljer sig beroende på storlek, läge i huset och våningsplan. De dyraste lägenheterna kostar strax över 2 miljoner kronor.

Nu handlar det om att få in bokningar till minst 65 procent av lägenheterna innan spaden kan sättas i marken. Preliminär byggstart är i början av nästa år.

– Det tar ungefär 16 månader att bygga, så vi hoppas på inflyttning under våren 2018, säger Christoffer Edh.

Om Bovieran

*För att få flytta in på ett seniorboende ska du ha fyllt 55 år.

*Den inglasade, tempererade vinterträdgården är uppbyggd som en gigantisk solfångare. Temperaturen regleras av en klimatanläggning och i trädgården finns det bland annat olivträd och citrusträd.

*Forskning visar att 35-55 lägenheter är optimalt för att lära känna sina grannar och skapa sociala fördelar. Därför har Bovieran alltid 48 lägenheter i sina komplex.

*Alla Bovieranhus byggs utifrån samma modell och ritningar.

Källa: Bovieran

Relaterade artiklar