Laddar

BILDEXTRA: Öländsk sommardröm till salu: ”Något utöver det vanliga”

Intill vattnet på "stenkusten" finns ett hus och orangeri som får spekulanterna att drömma sig bort.

delningar

Längst ner i artikeln hittar du ett bildspel från huset.

Det har blivit ett av länets mest klickade hus på Hemnet den senaste tiden, kalkstenshuset på Norra långgatan 11 i SandvikÖland.

Mäklarna beskriver det som en ”unik sommardröm”. Det 95 kvadratmeter stora huset byggdes 1890 och har renoverats i omgångar de senaste 10-15 åren. Utgångspriset ligger på 5,2 miljoner kronor.

Att huset ligger i det före detta stenindustriområdet Sandvik syns. Förutom att fasaden är i kalksten så är innerväggarna putsade och kalkade, golvet på bottenplan är spansk golvtegel och på uteplatserna är det kalkstensgolv.

Charmen, detaljerna och känslan i detta hus är verkligen något utöver det vanliga”, skriver mäklaren Pontuz Löfgren AB i annonsen.

Köparen får även tillgång till ett orangeri på omkring 40 kvadratmeter. Det kan även användas som gästhus eller ateljé.

Sandvik är ett populärt turistmål på Öland och är bland annat känd för Sandviks kvarn, en av världens största väderkvarnar.

Här kan du läsa mer om huset i annonsen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.