Laddar

BILDEXTRA: Premiär för dragrace i Systraströmmen

"Jag hoppas att det blir ett fortsatt inslag och att vi kan växa till nästa år", säger Jimmy Strand.

delningar

Innan gummibåtarna tar över Systraströmmen i Kalmar var det under fredagseftermiddagen dags för ett traditionellt dragrace, fast på SUPs (Stand up paddleboards).

Den så kallade Kanalkampen var stadsfestens nya inslag för i år. Och där gjordes det upp om den prestigefyllda titeln "Snabbast på vatten". Motståndare lottades ut och slogs därefter ut en efter en.

– Vi satte oss ner med Destination Kalmar som var väldigt positiva till att det händer saker i vattnet under stadsfesten. Vi kom fram till det här och valde att starta smått för att testa på det hela och se hur det funkar, säger projektledaren Jimmy Strand.

– Folk verkar haft kul och det har lockat hit lite publik så jag hoppas att det blir ett fortsatt inslag och att vi kan växa till nästa år, fortsätter han.

Efter att sex av de åtta deltagarna blivit utslagna (Sakina Wretfors, Julia Lönnerheden, Abdel Hallak, Jimmy Strand, Joe Tonic och Martin Segorp) var det   Johan Melin och Niclas lundgren som ställdes mot varandra i finalen.

Efter en väldigt tight målgång stod det till slut klart att Johan Melin tog hem första upplagan av Kanalkampen.

– Det känns väldigt skönt. Niclas är en jobbarkompis och en nära vän så det var en riktigt go final att få vinna, säger han.

Om Kanalkampen blir av igen nästa år, kommer du vara med och försöka försvara din titel?

– Ja definitivt, 100 procent, säger Johan och pustar ut.

Se bildspelet från dragracet ovanför.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mobilen tar plats i vår vardag

I dagens samhälle reagerar vi nästan mer på om någon inte pillar på sin mobil, än om man är upptagen med den.