Laddar

Bildextra: SM i dans gick av stapeln i Kalmar

Under lördagen och söndagen hölls SM i dans i Kalmar sportcenter och det bjöds på färgsprakande och fartfylld show av högsta klass. "Helt underbart verkligen" säger Thea Wallqvist, en av helgens stora vinnare.

delningar

Landets främsta talanger inom dansstilar som latin, hiphop, bugg, boogie woogie, lindy hop och rock’n’roll tävlade under söndagen i Dans-SM i Kalmar sportcenter.

24Kalmar var på plats och tog tempen när finalisterna i hiphop och boogie woogie gjorde upp om medaljerna. I den sistnämnda kategorin tog dansparet Thea Wallqvist (14 år) och Eric Chadell (15 år) från Mälardalens dansklubb i Stockholm hem segern.

– Vi träffades på ett dansläger där vi lärde känna varandra och började köra, sen började vi träna mer och mer tillsammans, berättar Eric Chadell.

– Efter det bestämde vi oss för att testa på att tävla, och sedan har vi utökat därifrån, fortsätter Thea Wallqvist.

Nu har de två unga danstalangerna tagit hem ett prestigefyllt SM-guld tillsammans, vilket betyder oerhört mycket för dem.

– Det är helt underbart verkligen, helt sjukt. Alla var så grymt duktiga idag, så vem som helst hade kunnat vinna, säger Thea.

Publiken var helt otrolig också, det var riktigt bra stämning och det är så peppande, säger Eric

– Ja, alla stod upp varje runda och det gör att man vill göra ännu bättre ifrån sig och få ännu högre poäng, fortsätter Thea.

Kolla in bilder från när Eric och Thea – samt många andra unga talanger – dansar och tar emot sitt pris i bildspelet ovan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.