BILDEXTRA: Snön kom lagom till Läckeby julmarknad

En extra dos av julstämning kom som på beställning när julmarknaden öppnade upp.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Strax efter 12-tiden på söndagen passade moder jord på att bidra med lite julstämning när det var dags för den årliga julmarknaden i Läckeby. Gunnie Reimbertsson, en av försäljarna på plats, var dock lite tveksam till det kraftiga snöfallet.

– När det är sådant här snöblandat regn tycker jag inte att det är så kul. Förstås blir det lite mer julstämning men det är lite råkallt på något vis idag. Men som tur väl har jag i alla fall tak över huvudet, sa Gunnie Reimbertsson som under de senaste tre åren stått på marknaden i Läckeby för att sälja sina tomtar som hon gjuter i betong.

Men som Gunnie berättade så blev det allt en rå kyla som låg över området. Och lite längre ner bland knallarna vinkades vi in i ett tält av Thina Karlsson och Helena Jansson från Tre Systrar Söta. Där inne i värmen stod de två och sålde sina glutenfria bakverk.

– Det här är tredje året som vi står och säljer här. Dels för att det är väldigt mysigt men också för att vi brukar sälja väldigt mycket här. Så vi hoppas att folk hittar in under vårt tält även den här gången, sa Thina Karlsson innan vi på 24Kalmar vandrade vidare bland folkmassorna.

Se bildspelet från julmarknaden i galleriet ovan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar