BILDEXTRA: Strålande väder under bokbytardagens Kalmarpremiär

I Kalmar kunde lässugna under onsdagskvällen ta sig till Skälbyträdgården för att lämna böcker, ljudböcker och serietidningar och skapa nya bekantskaper.

delningar

Under onsdagen ägde den stora bokbytardagen rum på flera platser runt om i hela landet. Och i Kalmar arrangerades det för första gången då Naturskyddsföreningen, tillsammans med Studiefrämjandet i Kalmar, ställde fram böcker på Skälbyträdgården.

– Till en början har vi tagit hit lite egna böcker men nu börjar det trilla in lite fler. Sedan har vi haft några inlämningar här under veckan till Studiefrämjandet som de har tagit med hit, säger Claes Gårdinger från Naturskyddsföreningen.

Eftersom Naturskyddsföreningen är med och arrangerar klädbytardagen två gånger om året kändes det naturligt att fortsätta med böcker, berättar Claes Gårdinger.

– Det handlar om att vi ska tänka på hur vi konsumerar saker och ting. Inte bara slänga och köpa nytt utan att man ska försöka återanvända mer och kanske byta saker med varandra. Vi har ju trots allt bara ett jordklot.

Men förutom miljösynpunkten ville man även arrangera en träff där läsintresserade kunde mötas och skapa nya gemenskaper.

– Folk med intresse för böcker kan komma hit och träffa nya människor och på det sättet sprida vidare huvudbudskapet. Så vi får hoppas fler dyker upp här under kvällen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.