BILDEXTRA: Svettfest under Spin of Hope: "Jäkla härlig stämning"

Medan vårsolen sken ute kördes det stenhård spinning på Malkars Träningscenter.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var svett, kämparglöd och endorfiner. Men det var framförallt en enorm glädje och gemenskap man möttes av när man steg in i spinningsalen som Spin of Hope hade tagit över på Malkars Träningscenter. Under lördagen var nästan 40 cyklar bokade av olika företag. Alla cyklarna gick varma under 12 timmar, mellan klockan 07 till 19 på lördagen. Spin of Hope är event som sker över hela Sverige för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Carolina Lupén var tillsammans med Frida Erol på plats hela dagen för att få evenemanget att fungera.

Malkars har i flera år arrangerat Spin of Hope. För Carolina är det andra gången som hon är med och arrangerar eventet som är nordens största spinningevent.

– Första gången det arrangerades var 2009, så det är tio-årsjubileum i år, säger Carolina Lupén.

På Malkars träningscenter hade man som mål att samla ihop 80 000 kronor. När 24Kalmar var på plats hade man redan samlat in 83 700 kronor.

– Företag eller privatpersoner har kunnat "köpa" en cykel. Det finns en bascykel som kostar 1500 kronor och en guldcykel som kostar 3000 kronor, säger Frida Erol som är med och arrangerar Spin of Hope för första gången.

Det är tio olika instruktörer från Malkars som är med och håller i passen.

– Det är så jäkla härlig stämning där inne. Varje pass är en timme och har sitt eget tema. Det är till exempel jorden runt, cykel på spåret, 70-tal, ABBA och så vidare, säger Carolina.

Tobias Ahlström från Swebygg körde hela åtta av tolv timmar på sin cykel.

– Det blev såhär. Jag köpte en guldcykel och tänkte att jag skulle cykla alla 12 timmarna faktiskt. Men sedan var det några som ville vara med och bidra så det blev det "bara" åtta timmar, men jag tror att det räcker.

När 24Kalmar var på plats hade Tobias cyklat fem timmar av sina åtta timmar.

Hur känns benen nu?

– De känns oförskämt bra. Jag trodde att det skulle vara värre och bli segt de sista tre timmarna, men det blir nog lugnt.

Kör du mycket spinning annars?

– Lite grann, men jag försöker att köra mest ute. Men spinning är ett bra komplement. I år ska jag köra Cykelvasan, Lidingöloppet MTB och halvvättern. Det är kul att ha något att träna inför.

Hur tycker du att stämningen är här inne?

– Den är mycket bra. Eventet är väldigt roligt. Sedan att det är för en bra sak, det bidrar ju också. Alla är glada och trevliga, sedan är det kul att pusha sig själv.

Det är en liten utmaning att köra så länge va?

– Ja, visst är det så.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.