BILDEXTRA: Titta in hos Halltorps renovering

"Vi vill skapa en destination här".

delningar

24Öland var tidigare i veckan och besökte Halltorps Gästgiveri för att titta till hur det går med den stora renoveringen. Gästgiveriet ägs av fem delägare och vi träffade en utav dem, Jörgen Johansson.

– Jag blev delägare här för två år sedan och just nu är det jag som sköter byggnationen och ser till så att allt går rätt till. Logistiken var alldeles för dålig innan men nu ska det bli bättre, säger Jörgen.

Innan Jörgen blev delägare arbetade han i Indonesien med att bygga båtar och fastigheter. Just nu bor han en vecka på Öland och en vecka i Stockholm, där han även äger två byggfirmor.

– Vi börjar se att Västkusten har dragit ifrån och även Gotland. Nu är det Ölands tur att glänsa och vi tänkte att vi måste göra något med Halltorps Gästgiveri för att vi ska kunna ha öppet året runt.

Därför är nu en 1000 kvadratmeter stor spaavdelning på gång under receptionen. Det ska även bli en bastuavdelning och inomhuspool där under. Utanför ska det tillkomma en stor terass som leder ner till en utomhuspool och gymanläggning ska även byggas dit på området. När man gjorde planritningen över hur man skulle bygga om så hade man inspiration från ett franskt hotell som heter Oustau de baumaniere.

Entrén ska bli större och det ska vara ett öppet kök i restaurangen och matsalen så besökarna och personalen kan se varandra. Det kommer även finnas Ölandssten på flertal ställen och vid en vägg kommer de bygga upp en Ölandsmur av just samma sten. Alla 30 hotellrum är just nu urblåsta och stambyten pågår. En del av det nya hotellet ska ha plats för ett så kallat hemma hos kök, där det ska hållas matlagningsaftnar och matlagningskurser.

En lounge ska också byggas till som ska vara en soft hörna för de som vill ha socialt umgänge. Det blir en gemensam plats, som ett clubhouse för de som är medlemmar. Den ska vara inredd med mörkt trägolv, tunga tapeter och läder.

Då en av delägarna, Magnus Larsson, är en gammal tennisspelare som har spelat Davis Cup kommer en tennisakademi att införas.

Gästgiveriet strävar efter att ha det så öländskt som möjligt och vill nyttja så många lokala producenter som de kan. Då de har egna importrättigheter kan de köpa in vilket vin från vilken gård som helst. Deras ölkranar ska innehålla öl från Kackelbryggeriet. Istället för hederliga plastsugrör kommer man använda sig av bambusugrör vid drinkar och dylikt.

–Det här är en sommarpärla. Här blir allt ljusare, lugnare och dagarna blir längre. Vi kallar det för Ölandstid.

Jörgen är lite av en idéspruta då han har många planer kring gästgiveriet. Det finns tankar om ett strokerehab, cancerrehab och man har även lite kontakt med Karolinska sjukhuset. Något annat som kan bli möjligt är att kombinera gästgiveriet med jaktresor.

– Vi vill skapa en riktig destination här och vi har ett stort samarbete med Vida konstmuseum och Kackelstugan. Dessutom har vi faktiskt startat upp ett eventbolag tillsammans med Kackelstugan som heter Ölandstid Live. Det behövs mer konserter och mer happenings här runtomkring.

Halltorps Gästgiveri kallas för Hjärtat av Öland. Enligt Jörgen är det så även rent geografiskt men de har också registrerat det som varumärke.

– Vi måste sjävklart anställa fler inför öppningen och vi har två bröllop inbokade i slutet av maj, 15 maj och 25 maj. Den 25 maj ska definitivt allt vara färdigt. Det är gött att ha en deadline så att hotellet kan sparkas igång i maj 2019, avslutar Jörgen glatt

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar