Laddar

BILDEXTRA: Unga atleter genomförde sitt första triathlon

Stadsfestens sista dag rivstartade med Tri4fun i centrala Kalmar. "För mig var löpningen det roligaste", säger en av deltagarna.

delningar

Trycket var stort vid Stagneliusskolan då ett 90-tal deltagare hade samlats för att vara med i Tri4fun.

En av deltagarna var Hanna Lundberg som hämtade sin cykelhjälm från bilen. Hon skulle tävla i sista klassen och gjorde sig redo.

– Jag tycker om triathlon, i vanliga fall tävlar jag för Kalmar RC. Det känns bra inför loppet, men det är lite nervöst. Det är dock inte ett jättejobbigt triathlon för det är ganska korta sträckor, säger hon

Tävlingen var uppdelad i fyra kategorier. I den första tävlade alla som är 7-9 år, de sprang en kilometer och simmade 50 meter. Deltagarna som är 10-11 år fick dessutom cykla 2,5 kilometer. 12-13-åringarna simmade 200 kilometer, cyklade 5 kilometer och hade 1 kilometer löpning att ta sig igenom. De äldsta, i åldrarna 14-15 fick samma sträckor simning och cykling som den föregående kategorin, men de hade 2 kilometer löpning.

Hjalmar Bengtsson hade ett leende på läpparna när han kom i mål efter att ha sprungit 10/11-klassen.

– Det här var väldigt kul, jag springer för Högby IF så för mig var löpningen det roligaste eftersom det är vad jag tränar. Det viktigaste när man tävlar är att aldrig ge upp, säger han och går iväg med sin medalj.

Inte bara deltagarna var pirriga, även publiken följde alla tävlingsmoment med spänning. Caroline Slottner hejade på Nellie Skeppland.

– Det är nervöst som mamma, men det är kul att vara här för det är en väldigt bra stämning, hävdar Caroline Slottner.

Evenemanget arrangeras av Kalmar Sim och Kalmar RC och i år var det femte gången som Tri4fun genomfördes.