BILDEXTRA: Unga löpare i centrum på Sylvesterloppet

Sylvesterloppet bjöd in till folkfest under nyårsafton.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Sylvesterloppet samlade traditionsenligt en mängd löpare på nyårsaftons förmiddag. Det var deltagarrekord när både unga och lite äldre löpare samlades på Fredriksskans idrottsplats för att avsluta 2018 med 5 alternativt 10 kilometers löpning.

I fokus stod damernas samt herrarnas 10 kilometerslopp. Herrarnas lopp blev en rafflande tillställning där 18-årige Love Carlsson, Högby IF, till slut kunde dra ifrån och vinna på tiden 31.39.

– Vi sprang med de två som vann 5 kilometer ganska länge. Efter det sprang jag och Anton (Rehn) själva. Efter 7 kilometer ungefär så släppte han. Jag såg Anton i ryggen men när jag såg att han hade släppt så fokuserade jag bara framåt, säger Love Carlsson som till slut kunde vinna herrarnas 10 kilometer.

Är du nöjd med din tid?

Jag är jättenöjd. Det var personbästa med en och en halv minut, säger Love.

Damernas 10-kilometerslopp vanns till slut av Tilde Axelsson från Växjö. Hon hade ett väldigt jämnt race med Julia Samuelsson.

– Det kändes bra. Jag har varit sjuk i en vecka så jag trodde inte det skulle gå så här bra. Det var väldigt jämnt med Julia, hon låg först i ungefär 8,5 kilometer. Sen började jag gå om, säger Tilde som vann på drygt 38 minuter.

Tildes näst bästa tid på 10 kilometer. 5 kilometer för damer vanns av Nelly Össmar, endast 15 år gammal. Herrarnas motsvarande distans vanns av Andreas Davidsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar