Laddar

Bingo Rimér tar sig an Ironman: ”Kalmar ligger mig varmt om hjärtat”

Nöjesprofilen och företagaren Bingo Rimér har tagit sig an några av de mest utmanande loppen i Sverige och på lördag ska han ta sig igenom det bästa av alla – Ironman i Kalmar.

delningar

För de allra flesta så förknippas inte namnet Bingo Rimér med Vasaloppet eller Vansbrosimmet utan snarare med fester och playboy. Men faktum är att han på senare år gjort en helomvändning i sin livsstil.

– Jag har ju varit väldigt omogen som person tidigare. För några år sedan hade jag inte kunnat uppskatta Vasaloppet som jag gör nu utan hade tyckt att det skulle vara roligare att festa i Las Vegas. Men det ligger väldigt djupt rotat i människans natur att ta sig framåt, att röra sig. Det är en den underliggande känslan som driver mig, man frigör sig endorfiner samtidigt som man får motion och kan njuta av vacker natur, säger Bingo.

Allt började med att han blev bjuden på ett skidevent i Åre av en sportartikeltillverkare.

– De bjöd upp ett gäng profiler att åka cross country och det var ju otroligt roligt. Jag har ju åkt hemma hos mamma förut men aldrig testat att åka med riktiga grejer. Jag hade aldrig reflekterat över skidåkningen som träningsform förut. Jag skämtade om att man kanske borde åka Vasaloppet, då var de snabba med att säga att de skulle hjälpa mig.

Förra året genomförde Bingo den svenska klassikern (Vasaloppet, Vansbrosimmet, Vätternrundan och Lidingöloppet) tillsammans med Måns Zelmerlöw och Markoolio. I år väntar en ny utmaning – nämligen Ironman.

– Ironman har alltid känts som den ultimata utmaningen, erkänner han.

Har du något särskilt mål du siktar på i Ironman?

– Ärligt talat, när jag började med den här typen av aktiviteter så märkte jag att jag gärna ville prestera. Efter ett tag kände jag att de här prestationskraven som kom krypande inombords tog udden av allt det roliga. Det blev påtagligt när jag inför ett lopp började reflektera om jag kunde göra ett jobb och göra bra ifrån mig, förklarar han och fortsätter:

– Där och då bestämde jag mig för att loppen och utmaningarna handlar om att ha roligt. Jag gör det för att träffa människor och jag gör det för min egna skull. Förut kunde jag känna mig stressad över att jag inte hade tid att träna då jag även skulle hinna med familjen och jobbet. Det blev ett så dumt resonemang.

Han berättar att han inte är särskilt oroad över att orka ta sig igenom banan.

Simningen är inte mycket att orda om, den är relativt kort i sammanhanget och bara att ta sig igenom. I cyklingen gäller det att hitta ett bra tempo. Och vad det gäller sista etappen så känner jag någonstans om att det bara handlar om att orka springa i mål.

Under torsdagen räknar han med att anlända i Kalmar, en stad som han inte är främmande för.

– Det jag ser mest fram emot är att få uppleva stämningen och folkfesten här. Då jag är uppvuxen i Karlshamn och min mamma har många kompisar i Kalmar som vi hälsar på ofta så ligger staden mig varmt om hjärtat, avslutar Bingo.

På lördag kommer Bingo Rimér att springa med nummerlapp 1799 om man vill följa hans lopp.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.