Blodad tand efter releasen: "Skriver redan ny musik"

De har börjat hitta sitt rätta sound. Foto: Privat

Nya albumet tar bandet till nya höjder.

delningar

Lite mer fulländat, lite bättre spegling av bandmedlemmarna och aningen närmare drömsoundet. För ungefär en månad sedan släppte Horses Without Makeup sitt senaste album "Insomnia".

– Vi har jobbat på låtarna under nästan ett år, vi började skriva direkt efter att vi hade släppt vårt första album år 2016, berättar basisten Andreas Nilsson.

Att skriva låtar kräver mycket koncentration och känsla. Bandmedlemmen tycker dock att han tillsammans med trummisen Olof Måhlgren och gitarristen och sångaren Martin Rydström har lyckats ganska bra.

– Vi alla är med i många olika band och musiksammanhang och därför får vi inspiration till våra låtar från flera källor. Vi har en unik stil som är en blandning mellan grunge, punk och stoner, något vi kallar "Space Horse Grunge". Det häftiga är att ingen i bandet egentligen lyssnar så mycket på grunge nu längre, men vi gillar det sedan tonåren, säger Andreas Nilsson.

Bandet har varit aktivt sedan 2015 och de har haft flera livespelningar under åren. Publiken finns framför allt i storstäderna men i mars ska de ge Kalmarborna ett smakprov, då kommer de nämligen att framträda på Söderport. I år ska de även spela utomlands på Byline Festival i London.

– Grunge är inte så populärt idag. Trots det har vi fått många reaktioner och bra betyg på både det senaste albumet och våra andra låtar, till exempel av musiktidningen Gaffa.

Andreas Nilsson förklarar att det nya albumet har en alldeles speciell plats i hjärtat och framför allt dess första och sista låt, eftersom de är roliga att spela. Framöver hoppas bandet kunna släppa en singel till hösten men i nuläget är Andreas Nilsson väldigt nöjd.

– Det känns som att vi med vårt första album försökte hitta vår väg, med "Insomnia" är vi framme. Allt finns inbäddat i musiken: glädje, ilska och utanförskap. Man tar till sig musik på olika sätt men det känns som att alla bandmedlemmar speglas i detta album.

Här kan du titta på musikvideon till albumets första låt "Forget about chlorine":

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar