Laddar

Kalmarbloggare kan bli årets nätängel: ”Hon vägrar låta sig tystas”

Sara Dahlström kan prisas för sitt engagemang. "Hon sprider en kroppspositivism som minst sagt smittar av sig".

delningar

I höstas skrev 24Kalmar ett reportage om Kalmartjejen Sara Dahlströms livsresa. För sju år sedan opererade hon bort en tumör på hypofysen och medicinerna gjorde att hon gick upp i vikt – då fann hon träningen.

– Det är en mäktig känsla att hålla i en tung vikt. Det är häftigt när man klarar något som man inte trodde att man skulle klara vilket är en stor anledning till varför jag tycker att det är så kul, sa Sara Dahlström till 24Kalmar.

Nu har hon blivit nominerade till Årets Nätängel 2017. Priset delas ut i fyra olika kategorier och det är tredje året i rad som försäkringsbolaget Mysafety arrangerar tävlingen.

Sara Dahlström kan vinna huvudpriset och juryn beskriver hennes som en ”strongwoman som inte tar skit från någon, men lyfter skrot bättre än många”.

”Oavsett om hon bjuder på dans eller tyngdlyftning är budskapet alltid detsamma: älska dig själv. Som chefredaktör på Hälsa & Fitness och med bilder på sig själv i sociala medier är hon med och sprider en kroppspositivism som minst sagt smittar av sig. Hon vägrar låta sig tystas av kroppskritiker och kräver av sina följare att hålla en bättre ton än hatarna i diskussioner.”

I hennes kategori är ytterligare tre personer nominerade. Det är Diego Martinez, Stina Wollter och Helena Mayer. Övriga kategorier är Årets Nätängel junior, Årets ideella nätängel samt Årets nätängel i media.

En nyhet kring årets tävling var en öppen nomineringsprocess där alla som vill kunde skicka in tips på vem eller vilka som förtjänar priset. Totalt kom det in över 500 nomineringar.

– Det märks att de som nominerat också verkligen vill att deras kandidater ska ta sig hela vägen fram och att det delar synen på att vi behöver skapa en bättre ton och motverka hat på nätet, säger PA Prabert, vice koncernchef på Mysafety.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.